Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Magabiztos ManCity; Kiesett a Chelsea!

Tegnap rendezték az angol Ligakupa első két negyeddöntőjét. Az esélyek egyértelműek voltak, az alábbi két párharc esetében egyaránt, a vendégek továbbjutása volt várható. Hangsúlyozzuk VÁRHATÓ! Nézzük, hogy végül borult-e papírforma.

Angol Ligakupa – negyeddöntők:
Leicester City – Manchester City 1-3
Gólszerzők: Dyer (77. perc), illetve Kolarov (8.), Dzeko (41., 53.)
A City ott folytatta, ahol a hétvégén abbahagyta. Az Arsenal skalpjának begyűjtése után, Manuel Pellegrini tanítványai nem zavarodtak meg a ténytől, hogy kisorsolták hozzájuk a BL folytatására, a Barcelonát. A Premier League 2012-es győztese, a másodosztályban feljutásért küzdő Leicesterhez látogatott, és első félidei meggyőző játékával gyorsan eldöntötte a továbbjutást. A City hőse a bosnyák Edin Dzeko volt, aki duplájával szinte egymaga intézte el, a találkozó sorsát.

www.goal.com

Sunderland – Chelsea 1-1, Hosszabbítás után: 2-1
Gólszerzők: Borini (88. perc), Ki Sung-Yong (118.), illetve Cattermole (46.-öngól)
Kezdjük a végéről: még ha a bajnokságban vergődik is a jobb sorsra érdemes Sunderland, a Ligakupában azért szépen menetel az észak-kelet angliai csapat. A „Szúnderland” legújabb áldozata, azonban nem egy futottak még kategóriás pofozógép, hanem a kellemetlen pofonokat egyre-másra benyelő Chelsea. José Mourinho legényei főként a második 45 percben uralták a játékot, ennek köszönhetően a szünet után alig egy perccel meg is szerezték a vezetést, Lee Cattermole öngóljával. A hajrára azonban magához tért a hazai gárda, és a Liverpooltól érkezett kölcsönjátékos, Fabio Borini a 88. percben kiharcolta a hosszabbítást. Azt a hosszabbítást, amivel végül a Sunderland győzedelmeskedett. A dél-koreai Ki Sung-Yong szinte az utolsó pillanatban talált be, így továbbjuttatva magukat, és kiejtve a Chelsea-t.

www.chelseafc.com

Ma játsszák:
Stoke City – Manchester United 20:45
Tottenham Hotspur – West Ham United 20:45

A két keddi meccs góljai:

Leicester City – Manchester City

Sunderland – Chelsea

Sunderland 2-1 Chelsea (All Goals) 17… by ourmatch

Balogh József