Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Freestyle-foci: Szász Kitti immár Európa trónjára is felült

Első alkalommal rendezték meg a labdazsonglőrök EB-jét, melynek hazánk adott otthont. A szeptemberben, Tokióban világbajnok magyar hölgy, Szász Kittit itt sem tudták legyőzni.

Hazánk büszkesége lett Európa legjobbja is – MTI

A budapesti Ötkert klubban bonyolították le első alkalommal a nem hivatalos EB-t, Szász Kitti az olasz Laura Biondot és a szlovák Lucia Kevickát győzte le.

A férfiak küzdelmében – amelyben 80-an indultak – három magyar, a 2011-ben Abu-Dzabiban világbajnoki címet nyerő Kovács Péter, valamint Hamvay Szilárd és Laczik László volt érdekelt a csütörtöki 24-es fináléban. Közülük Kovács szerepelt a legjobban, ő negyedikként végzett. A kontinens legjobbja a lengyel Lukasz Chwieduk lett megelőzve honfitársát, Daniel Mikolajeket és a szerb Nikola Milosevicet.

A sportág történetében először rendeztek nemzetközi viadalon páros versenyt, ebben a műfajban a Gautier Fayolie, Andrew Henderson francia kettős bizonyult a legjobbnak.

A freestyle fociban két játékos mutatja be tudását, felváltva 30 másodpercre kapják meg a labdát. A párharcok három percig tartanak, a zsűri a játékosok teljesítményét labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékeli.

(forrás: MTI)

Gavalovits Sándor