Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Könnyed ellenfelek ellen a dobogósok – előzetes

Péntek este Elchében indul a forduló, majd vasárnap Valenciában ér véget. A listavezető Barcelona Madridba látogat, a Real megy a Valenciához, míg az Atletico odahaza fogadja a Levantét. Kiesési rangadót játszik az Almeria és a Betis.

A 17. forduló legnagyobb kérdése, hogy a Real tud-e közelíteni, avagy marad az ötpontos különbség a Barca-Atletico duó mögött. Mindhárom csapatra könnyed meccs vár, habár Cristiano Ronaldoék a Valenciához látogatnak, és bizony az a párosítás presztízsjelleggel bír. Igaz, a „Denevérek” az utóbbi időben nem sziporkáznak a bajnokságban.

A nyitómeccsen, péntek este a Málaga látogat az Elche együtteséhez. A hazaiak kimondottan jónak mondható szériát futnak, hiszen a középmezőny stabil tagjai, azonban az elmúlt két fordulóban is vereséget szenvedtek. A Málaga az elmúlt hetekben bőkezűen szórta a pontokat, aminek következtében mindössze egy hellyel előzi meg aktuális ellenfelét.

Szombaton a nemzetközi kupaindulásra hajtó csapatok rangadójával folytatódik a forduló. A Villarreal vendége a Sevilla lesz. A két együttes között jelen pillanatban öt pontos differencia van a „Sárga Tengeralattjáró” javára. Majd a kiesési rangadón a sereghajtó Betis az Almeriát fogadja. A második helyezett Atletico Madrid átmenetileg átveheti a vezetést a tabellán, hiszen a középmezőnyben tanyázó Levante csapatát fogadja Diego Simeone csapata. A kupából meglepetésre búcsúzú Granada a Real Sociedad ellen lép pályára a szombati nap zárómeccsén.

Vasárnap aztán pályán a Real Madrid és a katalán gigász is. Előbb azonban az Espanyol és a Valladolid találkozót rendezik. A Getafe otthonába látogatnak Xaviék, ami nem lesz könnyű találkozó, bár első ránézésre annak tűnik. Alapemberek közül Messi, Neymar, Valdés is hiányozni fog többek között. A Real Madrid a szenvedő Valenciához látogat, és a jelenlegi formájukat elnézve biztos sikert jósolunk Carlo Ancelotti legénységének.

Péntek
21:00 Elche – Málaga (Sport 2)

Szombat
16:00 Villarreal – Sevilla
18:00 Betis – Almeria
20:00 Atletico Madrid – Levante (Sport 2)
22:00 Granada – Real Sociedad (Sport 2)

Vasárnap
12:00 Espanyol – Valladolid
17:00 Getafe – Barcelona (Sport 2)
19:00 Athletic Bilbao – Rayo Vallecano (Sport 2)
21:00 Valencia – Real Madrid (Sport 1)
21:00 Celta Vigo – Osasuna

Gavalovits Sándor