Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ribéry: Nem érdekel, hogy Ronaldo ott lesz-e, a gálán!

A minap Franck Ribéry, az Aranylabda nagy várományosa elárulta, hogy bár nem volt elragadtatva a szavazás határidejének kitolásától, nem különösebben idegeskedik, a társak helyzete miatt.

Mostanság nagy port kavaró téma volt a másik Aranylabda esélyes, Cristiano Ronaldo összetűzése, a FIFA habókos elnökével. Ennek okán a portugál korábban kijelentette, hogy nem vesz részt a januári díjátadón, más elfoglaltsága miatt. Jelen állás szerint azonban a legrangosabb egyéni elismerés egyszeres győztese meggondolta magát, és mégis elmegy a Zürichi gálára.

Szappanopera? Az bizony. Mindettől próbálja egyébként függetleníteni magát, a Bayern München csillaga, aki meglehetősen érzékelhető ellenszenvvel viseltetik a fenti huzavona, és a kissé igazságtalan szavazás-meghosszabbítás miatt.

A sajtó információi szerint, az idei Aranylabda szavazásnak hiába volt topfavoritja Ribéry, az utóbbi időben ihletett formában teljesített Ronaldo, aminek köszönhetően utóbbi fogja mégiscsak megnyerni, élete második ilyen trófeáját.

Ribéry így nyilatkozott a Sport Bildnek, az eseményekről, és érzéseiről:
„Nem voltam kapcsolatban Ronaldoval, és más kollégákkal sem. Miért? Mert nem érdekel, hogy Ő részt vesz-e a gálán. Megtisztelve érzem magam, hogy egyike lehetek az utoljára maradt három jelöltnek, és ezért logikus számomra, hogy Zürichbe utazzak. Azt hiszem, ez az első alkalom a díj bevezetése óta, hogy kiterjesztették a szavazási határidőt. Ez nyilvánvalóan szégyen, és számomra hátrány is. Ennek ellenére nincs semmilyen félelmem, nyugodt vagyok az eredménnyel kapcsolatban.” – dohogott Ribéry, teljesen jogosan.

A FIFA, és a France Football Aranylabda-gáláját január 13-án rendezik.

Balogh József