Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: Következik az őszi szezon utolsó fordulója!

A most következő hétvégén kerül megrendezésre a német bajnokság utolsó őszi fordulója, s a mérkőzések közül talán a legkiélezettebb csatát a Borussia Mönchangladbach – VfL Wolfsburg párharc tartogathat.

Adrían Ramos, Hertha BSC – sport1.de

A sors érdekes játékaként a hétvége legnagyobb rangadója marad vasárnapra, ám ennek ellenére valószínűleg sokan lesznek kíváncsiak, mire lehet képes a negyedik helyezett ’Gladbach az ötödik helyen álló „farkasokkal” szemben.

Ami a közös múltat illeti, a két gárda összesen huszonhat alkalommal találkozott egymással az élvonalban, s ebből tizenötször a Wolfsburg, nyolcszor a Mönchengladbach nyert, s csupán háromszor született döntetlen. Természetesen, amikor a jelenleg Lucien Favre vezette együttes játszott hazai pályán – mint jelen esetben -, akkor más tendencia volt a jellemző: hatszor nyert a házigazda, kétszer a zöld mezesek, s e mellett két döntetlen született. A tavalyi szezonban a Mönchengladbach 2-0-ra nyert hazai pályán, a „visszavágón” ugyanakkor 3-1-es hazai siker született.

Ami az összecsapás hiányzóit illeti, míg vendéglátói oldalról a mindössze 17 esztendős Mahmoud Dahoud (bokasérülés) és Granit Xhaka (kézközépcsonttörés) kénytelen kihagyni a találkozót, Dieter Hecking vezetőedzőnek Christian Träsch (lábfejsérülés) és Vieirinha (keresztszalag-szakadás) szolgálatairól kell lemondania. Mivel a hazaiak hét-, a vendégek pedig tíz mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, valószínűleg parázs meccsre van kilátás.

Mindenképpen érdekes ütközetnek ígérkezik a Borussia Dortmund és a Hertha BSC randevúja is, hiszen hiába számít jelenleg újoncnak Dárdai Pál és Király Gábor korábbi csapata, a jelenleg hetedik helyen álló fővárosi együttes nem esélytelenül lép pályára a tavalyi ezüstérmes, jelenleg a dobogó alsó fokára szoruló Dortmunddal szemben sem. Természetesen a nem túl rózsás formája ellenére sem szabad vészjóslásra bocsátkozni a BL-csoportkörből továbbjutott Ruhr-vidékieket illetően, ám figyelmeztető lehet, hogy Adrian Ramosék többek között a Borussia Mönchengladbach és a Hamburg ellen is bezsebelték a győzelmet, s a Bayer Leverkusen és a Bayern München is csak egy-egy góllal tudott győzni ellenük.

Bundesliga, 17. forduló:

Péntek
20:30 Eintracht Frankfurt – Augsburg (Eurosport 2)

Szombat
15:30 Borussia Dortmund – Hertha Berlin
Eintracht Braunschweig – Hoffenheim
Freiburg – Hannover
Hamburger SV – Mainz
Werder Bremen – Bayer Leverkusen
18:30 Nürnberg – Schalke (Eurosport 2)

Vasárnap

15:30 Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg (Eurosport 2)

Szerző: Budai Levente