Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kecskemét: Többen is távozhatnak a liláktól

A lila-fehérek klubigazgatója, Sallói István a kecskemetite.hu-nak adott interjút. Leginkább a keretbeli változásokról esett szó. Sokan mehetnek, de négy-öt új igazolást tervez a Kecskemét a télen.

Sallói István már a kiszemeltek névsorát jegyzetelheti – nemzetisport.hu

Ami már biztos, Christian Bodiong Ebala már nem a KTE-Phoenix Mecano futballistája. A támadó már hosszú ideje sérüléssel bajlódik, és újabb térdműtét előtt áll, így nem tud hasznára lenni csapatának.

Christian Ebala már nem a KTE játékosa – kecskemetite.hu

Az egyéb távozókkal kapcsoltban Sallói kijelentette, hogy a légiósok zömétől megválik a klub, igaz néhányan csak kölcsönben szerepelnek Kecskeméten, ennek ellenére Barry Ousmane maradhat: „A tulajdonos és a vezetőedző a napokban egyeztetett a keretet illetően, ennek mentén haladva alakítjuk a csapatot. Igyekszünk a keretet racionalizálni a téli szünetben, szeretnénk meghatározó játékosokat szerződtetni, akik pedig nem nyújtottak olyan teljesítményt, illetve nem szerepelnek a klub hosszú távú elképzeléseiben, azokat sem marasztaljuk. Közéjük tartozik Koszó Balázs, Mogyorósi József, Rajczi Péter, Borisz Bulajics, Leo és Sidoine Oussou. Egy játékos esetében már megállapodás is született, Christian Ebalával közös megegyezéssel bontottunk szerződést. Az ő esetében újabb térdműtétre lett volna szükség, végül a játékos és a klub is a bontást látta a legjobb megoldásnak ebben a helyzetben. Elhadj Ousmane Barry, azaz Pato szerződésében egy visszarendelési opció szerepelt észt klubja részéről, amivel éltek is. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan távozna, szeretnénk megtartani és tárgyalásokat kezdeményezünk majd ennek érdekében.” – ismertette az elképzeléseket Sallói István.

Az érkezők listáját eddig egy játékos növelte. Vukasin Poleksic fél évig kölcsönbe érkezik a „Hírös Városba”. „Ahogy azt korábban már megszokhatták szurkolóink, csak olyan igazolásokról számoltunk be honlapunkon, amelyek már biztosnak tekinthetők voltak és megállapodás született az ügyben. Örömmel mondhatom, hogy megvan a KTE-Phoenix Mecano első igazolása, Vukasin Polekszics a szezon végéig érkezik hozzánk kölcsönbe Debrecenből.”

Antal Botond a nyáron távozik – nb1.hu

Kiszemeltek ugyanakkor továbbra is akadnak, ilyen például az előző idényben már foglalkoztatott salvadori Rafael Burgos. Vele kapcsoltban megjegyezte a klubigazgató, hogy szívesen látnák újra a csapatban, de a tervek szerint négy-öt futballista leigazolása lehet reális. Kitért a fiatalokra, akik véleménye szerint jól fejlődnek, és így hosszabb távra magukhoz kötni. A szezon végén lejáró szerződésű labdarúgók közül többekkel is hosszabbítanának Kecskeméten, de az már biztos, hogy Antal Botond a nyáron klubot vált, miután új kihívásra vágyik.

Gavalovits Sándor