Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Döntetlennel zárult a forduló nyitómérkőzése

A téli szünetet megelőző utolsó forduló az Eintracht Frankfurt és az Augsburg párbajával kezdődött, s a találkozó végül döntetlennel zárult.

Nem volt oka az ünneplésre a frankfurti trénernek, Armin Veh-nek – spox.com

Az összecsapás, ha nem is a legnagyobb iramot hozta, több helyzet és – szerencsére – két gól is született. Bár kevesen számítottak volna rá, a mérkőzés végkimenetele már az első negyvenöt perc előtt kialakult, s a két középcsapat párharca döntetlennel zárult. Előbb egy frankfurti védelmi megingást követően a felfejelt labda az üresen maradt Raúl Bobadillát találta meg, aki könnyedén guríthatott a bal alsó sarokba (0-1), majd még az első játékrész lefújása előtt Jan Rosenthal szerezte meg frankfurti pályafutása első gólját – a német középpályás közelről, az éppen elé pattanó labdát vágta szinte elemi erővel a kapufa alá (1-1).

A második felvonásban valamelyest visszaesett a tempó, ugyanakkor ebben a periódusban is volt legalább két említésre méltó esemény: előbb a 85. percben dönthette volna el a három pont sorsát az augsburgi Arkadiusz Milik, miután egyedül vezethette kapura a labdát, ám mindkét kísérletét az egyébként remekül kimozduló Kevin Trapp hárítani tudta, majd a gólvonalról mentett az védő. Az utolsó pillanatokban pedig az egyik frankfurti védő ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül, de a játékvezető vétlennel érezte a mozdulatot, így nem ítélt büntetőt a bajorok számára.
A folytatásban már nem változott az eredmény, így a jelenleg felsőházban szereplő vendégek tovább gyarapították pontjaik számát, ugyanakkor Armin Veh legénysége számára fontos lett volna a győzelem kiharcolása ahhoz, hogy feljebb kapaszkodhasson az alsó régióból.

Bundesliga, 17. forduló:

Eintracht Frankfurt – Augsburg: 1-1 (1-1). Gólszerzők: Rosenthal (42.), ill. Bodadilla (33.).

Szerző: Budai Levente