Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Milánói derbivel búcsúzik az olasz foci 2013-tól – előzetes

Az idei utolsó fordulót rendezik szombaton és vasárnap a Seria A-ban, és nem is kaphatnának jobb karácsonyi ajándékot az olasz foci szerelmesei, mint a Derby della Madonninát. Bár a milánói óriások egyelőre szerényen teljesítenek, a vasárnapi összecsapás rengeteg izgalmat tartogat.

A szombati játéknapon csak két találkozót játszanak le Itáliában, elsőként a Livorno fogadja az Udinesét. A két gárda a kiesés elől menekülne több-kevesebb sikerrel, a hazaiak öt, míg a vendégek három bajnoki óta nem tudtak nyerni. Az Udinese utoljára a negyedik helyezett Fiorentinát verte hazai pályán a 13. fordulóban, de közben sikerült összehoznia egy ikszet a Napolival is. Benítez legénysége a tizenkettedik Cagliarihoz utazik, de nem biztos, hogy könnyedén begyűjtik majd a három pontot, hiszen a Roma is pontokat hagyott Szardínián.

Vasárnap jönnek az érdekesebb meccsek, ebédre például bolognait kapunk, Tőzsér Dániel csapata, a Genoa ugyanis a Bolognához látogat. A listavezető az Atalanta vendégeként menetelhet tovább, azonban a kék-fehérek mindenképpen Juve-verést szeretnének ajándékozni a szurkolóiknak Karácsonyra. Giacomo Bonaventura nyilatkozta a napokban, hogy odahaza mindenkit elkaphatnak, tehát bizakodva várják a vasárnapi összecsapást.

Az újonc Hellas Verona eddig fantasztikusan teljesít, hatodik helye nem kis meglepetést okoz. Luca Toniék az esélyesei a Lazio elleni összecsapásnak, főleg, ha figyelembe vesszük, mennyire gyenge a római csapat idegenben, és mennyire erős a Verona hazai pályán. A Lazio egyetlen egyszer sem tudott nyerni idegenben, míg az újonc csak egyszer szenvedett vereséget saját arénájában. A római Farkasok jelenleg a második helyen állnak, és bár jó esélyük van megőrizniük veretlenségüket a Catania ellen, nem árt figyelembe venni, hogy gyakorlatilag a Roma mumusává vált a szicíliai kiscsapat. 2011 elején tudtak nyerni utoljára Tottiék a Catania ellen, azóta két vereségbe és három döntetlenbe futottak bele.

Jó hír, hogy a szövetség tegnapi döntése értelmében megnyithatják a Giuseppe Meazza Stadion északi kanyarját a szurkolók előtt. Az Inter fanatikusai a Napoli elleni 4-2-es vereség alkalmával verték ki a biztosítékot „diszkriminatív kántálásukkal” az olasz szövetségnél, aminek kétmeccses szektorbezárás lett az eredménye. A klub fellebbezésének végül helyt adott a szövetségi bíróság, így teltház fogadhatja a csapatokat a Derby della Madonninán. A két milánói alakulat nem lehet büszke eddigi eredményeire, az Inter ötödik, a Milan pedig csak tízedik a bajnokságban, tehát mindkét csapatnak égetően szüksége lenne a három pontra. A gyenge védelmeket figyelembe véve gólgazdag derbit izgulhatunk végig vasárnap este, ahol cseppet sem számít az óriások közötti kilenc pont különbség.

Seria A, 17. forduló:

Szombat
18:00 Livorno – Udinese (Sportklub)
20:45 Cagliari – Napoli (Sportklub)

Vasárnap
12:30 Bologna – Genoa (Sportklub)
15:00 Atalanta – Juventus (Sportklub)
15:00 Hellas Verona – Lazio
15:00 AS Roma – Catania
15:00 Sampdoria – Parma
15:00 Sassuolo – Fiorentina
15:00 Torino – Chievo
20:45 Inter – AC Milan (Sportklub)

Piller Krisztián