Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibra: „Nem vagyok beképzelt” + Hétvégi Ligue 1 program!

Hosszú évek után, a Paris Saint-Germain svéd támadója, Zlatan Ibrahimvoc talán most először jelentette ki, hogy ő már pedig nem egy arrogáns személyiség, pusztán csak olyan, mint egy finom bor: érik a korral.

Ibrahimovic-ot szinte azóta, hogy neve bekerült a futball világ köztudatába, a sajtó, és így az az által befolyásolt szurkolók is, egy egoista, öntelt személyiségnek képzelik el. Talán helyesen, talán helytelenül. Az biztos, hogy a 32 esztendős csatár erős személyisége balkáni származásának, és svédországi felnőtté válásának is köszönhető.

Természetesen ez az erős személyiség, az elmúlt bő egy évtizedben nem kevés balhé, és botrány kirobbantó oka, vagy olaj a tűzre volt, de Ibra sosem hazudtolta meg önmagát, gondoljanak róla akár jót, akár rosszat az emberek.

A hórihorgas játékos egyébként így nyilatkozott, a Le Parisiennek a fenti dolgokról:
„Kezdetben emlékszem, a karrierem építésekor beképzelt embernek tartottak: „Ő arrogáns, nagy az egója.”. Pedig úgy gondolom, hogy ha csak nagy egód van, nem nyersz 20 trófeát. Ez az, amit a média tesz, és ez olyasmi, amit át kell élni. Azt hiszem, olyan vagyok, mint a bor. Minél idősebb a bor, annál jobb lesz, így ahogy idősödöm, annál jobb leszek én is.” – szerénykedett Ibrahimovic, a maga sajátos módján.

A Ligue 1 19. fordulójában:
Tegnap eredmény:
AS Monaco – Valenciennes 1-2
Gólszerzők: Rodríguez (84. perc), illetve Abidal (30.-büntetőből), Ducourtoix (58.)

Szombat:
Saint-Étienne – Nantes
Bastia – Montpelliér
OGC Nice – Évian TG
Stade Reims – Ajaccio
Sochaux – Stade Rennes
Toulouse – EA Guingamp
Vasárnap:
Olympique Marseille – Girodins Bordeaux
Lorient – Olympique Lyon
Paris Saint-Germain – Lille OSC

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. PSG 43 pont, 2. Lille 41 pont, 3. Monaco 39 pont, 4. Bordeaux 30 pont,… 5. Marseille 28 pont,… 10. Bordeaux 24 pont, ,… 18. Valenciennes 14 pont, 19. Ajaccio 9 pont, 20. Sochaux 8 pont.

Balogh József