Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: Kikapott a Dortmund és a Leverkusen is

Ebben a naptári évben az utolsó fordulót rendezték Németországban. Nagyot küzdött a Borussia Dortmund és a Bayer Leverkusen is.

A Borussia Dortmund a fővárosi Herthe együttesét látta vendégül. Nem kellett sokat várni arra, hogy a papírformának megfelelően vezetéshez jusson a BVB, Marco Reus már a hetedik percben eredményes volt. Általános meglepetésre azonban egyenlített a vendég csapat, Sami Allagui és Adrián Ramos összjátékával nem tudott mit kezdeni a Dortmund védője, a kolumbiai csatár egalizált. Az első félidő a Hertha vezetést jelentő góljával végződött, a védelem ügyetlenkedését ezúttal Allagui használta ki. A fordulást követően nyomott a Dortmund, a vendégek nem igazán jöttek ki térfelükről. Így a harmadik BVB tovább szenved a Bundesligában.

Kikapott a Borussia Dortmund – kicker.de

A Hamburg otthonába a Mainz látogatott, három ponttal távoztak. Az első találatot Hakan Calhanoglou szerezte, de a második félidő elején két gyórs góllal megfordította a találkozó állását Thomas Tuchel együttese – Shinji Okazaki először gólt adott, majd rúgatott eggyet Nicolai Müllerrel. Az egalizálásra a találkozó utolsó tíz percében került sor, Raffael van der Vaart vette be a kaput. Az utolsó percekben Okazaki megszerezte újabb találatát a már emberhátrányban játszó HSV ellen, amellyel megszerezte a győzelmet is csapatának.

A Leverkusen számára szinte kötelező volt a győzelem a gyöngélkedő Werder stadionjában. A mérkőzést dominálták, többet volt náluk a labda és a helyzetek zömét is ők dolgozták ki. A vezetést, és egyben a három pontot mégis a hazai csapat szerezte meg, a bal oldali védő, García találatának köszönhetően. Ezzen a Dortmund mellett a gyógyszergyáriak is kikaptak.

A Freiburg a Hannover ellen gyűjtött három pontot, ez ehhez szükséges két gólt a svájci Mehmedi nevéhez köthető. A Braunschweig nem várt sikert aratott a Hoffenheim ellen, itt Thorsten Oehrl büntetője döntött.

Bundesliga 17. forduló, szombat:

SV Werder Bremen – Bayer 04 Leverkusen: 1-0
Gólszerző: García 74.

Borussia Dortmund – Hertha BSC: 1-2
Gólszerzők: Reus 7. ill. Ramos 23. Allagui 45.

SC Freiburg – Hannover 96: 2-1
Gólszerzők: Mehmedi 25. 36. ill. Bittencourt 90.

Hamburger SV – 1.FSV Mainz 05: 2-3
Gólszerzők: Calhanoglou 21. van der Vaart 79. ill. Okazaki 47.  90. Müller 50.
Kiállítva: Rincón 82. (Hamburg)

Eintracht Braunschweig – TSG 1889 Hoffenheim: 1-0
Gólszerző: Oehrl 29. (büntető)
Kiállítva: Perthel 82. (Braunschweig)

Kostyál Balázs