Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Costa és Vela-dupla, Sevilla siker, kiesés szélén a Betis – videó

Négy mérkőzést rendeztek a spanyol élvonalban szombat este. A nemzetközi kupára hajtó csapatok csatáját a Sevilla emberhátrányban győzte le a Villarrealt, míg a kiesési rangadón a másik sevillai csapat az Almeria ellen szenvedett minimális vereséget. Az Atletico Madrid újabb sikerével átvette a vezetést.

Újfent Diego Costa vezette sikerre az Atletico-t – goal.com

Legkorábban játszották a Villarreal találkozóját. A „Sárga Tengeralattjáró” már az első félóra végére hátrányba került, köszönhetően egy szabadrúgás utáni Cala gólnak. A sevillai védő később ismét főszereplővé lépett elő, de menjünk sorjában. Az andalúz együttes már a gól előtt is többet birtokolta a labdát, a megszerzett vezetés után is maradt támadásban, ám a hazaiak Trigueros lövését bravúrral kellett védenie Pimparelnek. Sokáig aztán ez volt a legnagyobb hazai lehetőség. A második félidőben az első lehetőség Giovani dos Santos előtt adódott, de kevéssel mellé lőtt. A Sevilla fokozatosan vette át a kezdeményezést, aminek húsz perccel a vége előtt lett eredménye Bacca góljával. A Villarreal mindössze szépíteni tudott a hajrában. Cala kaszálta el ellenfelét saját kapuja előtt, amiért azonnali pirosat kapott, a sárgák pedig büntetőt lőhettek, de Perbet gólja már nem változtatott semmin.

Villarreal – Sevilla 1-2 (0-1)
g.: Perbet (88., 11-esből) ill.: Cala (24.), Bacca (71.)
kiállítva: (Cala, 86., Sevilla)

A soron következő összecsapáson kiesési rangadót játszott a sereghajtó Betis és az Almeria. A zöld-fehérek már a negyedik minutumban hátrányba kerültek, és a gyors gólt nem tudták kiheverni, hiába akadt helyzete a sevillai brigádnak, nem jártak sikerrel egy felejthető találkozón.

Betis – Almeria 0-1 (0-1)
g.: Azeez (4.)

Meglehetősen nehezen nyert az Atletico Madrid a középmezőnyben tanyázó Levante ellen. Már az első percben hátrányban került Ivanschitz góljával. Fél óra kellett, mire némileg magához tértek a „Matracosok”. Ekkor Godín fejelt a vendégkapuba. A második félidő elején gyorsan fordított a madridi együttes Diego Costa révén. A brazil-spanyol csatár szabadrúgás után bombázott a Levante kapujába. Tíz perccel később Rios egyéni alakítása egalizált a kiscsapat. A hajrára fordulva tizenegyesből újra előnyhöz jutatta a piros-fehéreket, végül meg is nyerte a találkozót. Diego Costa remek szezont fut, aki immár 19 gólnál jár, amivel egymaga több gólig jutott, mint a tabella végéhez tartozó csapatok többsége egyenként. A lefújás előtt nem sokkal kiállították Juanfrant, de ez már nem volt befolyással a végeredményre.

Atletico Madrid – Levante 3-2 (1-1)
g.: Godín (30.), D. Costa (47., 77., 11-esből) ill.: Ivanschitz (1.), Rios (57.)
kiállítva: Juanfran (90+1., Levante)

A nap utolsó találkozóján a Granada és a Real Sociedad csapott össze. Fél óra játék után született az első gól. A vendég sociedadiak szereztek vezetést. Mintegy nyolc perccel később egyenlített a Granada, ám a félidőre mégis a vendégek mehettek előnnyel szünetre. A második félidőben húsz perc kellett az újabb vendégtalálathoz, amivel kialakult a végeredmény is. Carlos Vela duplájának köszönhetően lépett előrébb némileg a baszk csapat.

Granada – Real Sociedad 1-3 (1-2)
g.: Piti (37.) ill.: Vela (29., 65.), Griezmann (42.)

Gavalovits Sándor