Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hiába hívják, nem megy sehová Radó András

Pénteken interjút adott klubja honlapjának a Haladás utánpótlás-válogatott csatára, Radó András. Tavaszra még hét-nyolc gólt ígér, de beszélt az őszről és a kérőkről is a támadó.

A közelmúltban felmerült, hogy a Dinamo Minszk konkrét vételi ajánlatot Radó Andrásért a Haladásnak, ám a vasi klub nem fogadta el, de a támadónak sem érdeke, hogy egy kelet-európai ligában „eltűnjön”. Tavasszal még biztosan zöld-fehérben látjuk a húsz esztendős csatárt. „Jelen pillanatban úgy fest, hogy maradok a Haladásban. Előbb-utóbb persze szeretnék feljebb lépni, így elsősorban külföldi csapatban gondolkodok, de nincs kizárva, hogy majd Magyarországon folytatom pályafutásom. Hogy szívem szerint hova igazolnék? Spanyolország, Németország az álmom, az sem baj, ha először egy kisebb csapatban akklimatizálódok, hiszen már külföld is meglehetősen nagy ugrás. De mondom, valószínűleg tavasszal is a Haladásban futballozok.”

Ősszel tíz gólt ért el Radó, és tavaszra legalább hetet tervez. Ehhez az is kell persze, hogy elkerüljék a sérülések. „Noha jól sikerült az őszöm, nem vagyok teljesen elégedett, akadt pár gyengébb meccsem. Volt, hogy zsinórban négy-öt találkozón is gólképtelen maradtam. Emiatt maradt bennem egy kis hiányérzet. Összességében azonban talán eddigi legjobb fél szezonon vagyok túl. Tíz gólt szereztem, gólpasszokkal segítettem. Tavasszal legalább hét-nyolc gólt szeretnék hozzátenni ehhez a tízhez.”

haladas.hu

A Haladás fél távon kicsivel túl a hatodik helyen áll, és harcban van a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekért, ami annak köszönhető, hogy sűrű az élmezőny. Radó reálisnak érzi ezt a pozíciót: „Szerintem reális a pozíciónk, bár ha az utolsó három forduló jobban sikerül, még ennél is szebb őszt zárhattunk volna. A célkitűzés az első nyolc hely valamelyike volt, eddig tehát jól teljesítettünk. Mindössze három pontra vagyunk a dobogótól, szerintem ez agyszerű teljesítmény a csapattól.”

2014-re kitűzött céljai között egyénileg minél több gólt, a Haladással pedig, ha lehet, a mostaninál is jobb szereplést említette Radó.

Gavalovits Sándor