Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Saját magának ásott sírból kelt fel a Barça – videó

Negyedóra alatt kétgólos előnyre tett szert a madridi csapat, majd Pedro vezérletével parádés fordítást hajtott végre a Barça, amely visszavette a vezetést a tabellán az Atletico Madridtól.

Rengeteget tett Pedro a sikerért – allaboutfcbarcelona.com

Getafe – Barcelona 2-5 (2-3)
g.: Escudero (10.), L. Lopez (14.) ill.: Pedro (35., 40., 43.), Fabregas (68., 72., a második 11-esből)

Belealudt a meccs elejébe a katalán gárda. Mással nem lehet magyarázni azt a rengeteg hibát, eladott labdát, amivel saját magának ásta a sírt Gerardo Martino együttese. A tizedik percben Escudero tört be az ötösre, a kapufánál ledermedő Pinto mellett a hálóba lőtt. A folytatás is rémálomszerűen alakult a címvédőnek. Lisandro Lopez egy szöglet után teljesen egyedül fejelhetett a katalán kapuba. Ahogy haladt előre az idő, úgy kezdett magára találni a továbbra is sokat hibázó katalán csapat. A fordulópont kétségkívül Pedro szépítőgólja jelentette, Fabregas ugratta ki a szélsőt, aki tizenhétről Moya felett a hálóba emelt, igaz a kapus belekapott a labdába, de kiütni nem tudta. A hazaiak reklamálása sokba került a félpályánál, úgy tűnt kint volt a labda, de teljes terjedelmével nem hagyta el a játékteret. Az egyenlítés is a szélső nevéhez fűződik. A második góljához egyéni alakítás kellett. A harmadik gól a szerencse is kellett. Az egyik védő sarkáról perdült Pedro elé Jordi Alba labdája, a katalánok hetese pedig nem hibázott. Senki sem gondolta, hogy ilyen nagyot tud változni a meccs képe, főleg annak tükrében, hogy több alapemberét is nélkülözte a vendégcsapat. A lefújás előtt Mosquera kapott sárgát Pedro megtaposásáért, de a lassítások alapján a piros sem lett volna túlzás.

A második félidőben folytatta a nyomást a gránátvörös-kék brigád, de kellett húsz perc, mire igazán közel tudott kerülni Moya kapujához. Busquets Fabregas, majd Pedro összjátéka után utóbbi beadását lőtte a kapu közepébe Fabregas, aki nem sokkal később a Pedro elleni szabálytalanság miatt büntetőből is eredményes volt. A végére teljesen elfáradtak a hazaiak, így nem lett volna meglepő az újabb Barcelona találat, de végül a katalánok megálltak ötnél.

Nem játszott jól a vendégcsapat, míg a hazaiakat minden dicséretet megérdemel, hiszen, amíg bírták szuflával, megnehezítették a címvédő dolgát. Ugyanakkor érdekes pszichológiai tanulmányt lehetne írni, miért estek össze fejben a bekapott gól után a Getafe futballistái. A Barça ezzel feladta a leckét az üldözőknek, főleg a Realnak és az Atletico Madridnak.


Getafe 2-5 Barcelona (All Goals) 22… by ourmatch

Gavalovits Sándor