Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzőváltás jöhet a Laziónál

A római kék-fehérek törött szárnyú sasokhoz hasonlóan szenvednek a bajnokságban, a tegnapi vereség után pedig az a hír járja, hogy lejárt Petkovic ideje a kispadon. A döntést biztosan nem sietik el a klub elől járói, hiszen kéthetes szünet jön a Serie A-ban.

Fotó: forzaitalianfootball.com

Az Olaszországból érkező hírek szerint tegnap este, a Veronától elszenvedett 4-1-es vereség után összeült tanácskozni a Lazio elnöke, Claudio Lotito, és sportigazgatója, Igli Tare. A karácsonyi készülődés helyett azonban valószínűleg a Sasok vezetőedzőjének, Vladimir Petkovicnak a jövőjéről diskuráltak.

A bosnyák mester alatt jó ideje inog a kispad, mert bár az Európa Ligában továbbment a csapat az egyenes kiesés szakaszba, a bajnokságban nagyon gyengén muzsikál. A Biancocelesti jelenleg a Seria A 10. helyén szerénykedik öt győzelemmel, öt döntetlennel és hét vereséggel. Az 5. helyről és a velejáró európai kupáról egyelőre nem is álmodhat. A fővárosi gárda az utolsó nyolc bajnokijából csupán egyet tudott megnyerni.

Petkovicot 2012 nyarán nevezték ki a Lazio élére, de nem valószínű, hogy a január hatodikai, Inter elleni rangadón is az ő kezében lesz még a gyeplő. A lehetséges utódokat illetően máris megindultak a találgatások: A legfőbb jelöltek között Edy Reját, Murat Yakint, Alberto Bollinit és Domenico Di Carlót emlegetik.

Az edző egy friss nyilatkozata szerint továbbra is bízik benne, hogy a csapat élén köszönt rá az új esztendő, a Corriere dello Sportnak mondta el: “2014 júniusáig szól a szerződésem, nem tudok elképzelni olyan szituációt, aminek következtében előbb kellene távoznom.” Majd hozzátette: “Minden edző életében van olyan szakasz, amikor nem érzi magát komfortosan, nálam most jött el, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Piller Krisztián