Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik Milánóból Niang – videóval

Hiába harangozták be az új Messiként Milánóban Niangot, óriási csalódást keltett a produkciója. A francia csatár 2011 óta egyetlen gólt szerzett, most pedig bejelentette: a Milan lepasszolta a Montpelliernek.

Fotó: foot-sur7.fr

A gyenge szereplés miatt biztos lesznek átalakítások a Rossoneri keretében, ezeknek első lépése lehet M’Baye Niang távozása. A 19 éves csatárt az egekig magasztalta az olasz sajtó, amikor 2011 nyarán az AC Milan leigazolta Caenból, talán a túlzott elvárások nyomták agyon a fiatal franciát. Maga a játékos jelentette be, hogy visszatér szülőhazájába:

„Nagyon örülök, hogy a Montpellierhez csatlakozhatok. Volt még ajánlatom a Marseille-től és a Lyontól is, de a Montpellier mellett döntöttem. Egyáltalán nincs bennem keserűség, hogy az elmúlt másfél évet a Milannal töltöttem. A célom nem más, minthogy hamarosan visszaérjek a Rossonerihez, még jobb játékosként.” – mondta az ifjú csatár, aki kölcsönszerződés keretein belül kerül a Ligue 1-ben szereplő együtteshez.

Niang kivételes képességekkel rendelkezik, ezért is kapott bizalmat Allegritől, amivel azonban nem tudott élni. 33 mérkőzésen lépett pályára a vörös-feketék mezében, de csak egy gólig jutott, ez pedig csatárként édeskevés. Legismertebb megmozdulása egy kapufa, amelyet a BL tavaszi nyolcaddöntőjében, a Barcelona ellen hozott össze 1-0-s spanyol vezetésnél – szerencsétlenségére nem sokkal kapufája után Messi belőtte második gólját is, a végén pedig az olaszok kiestek.

Piller Krisztián