Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia válogatott: Van, aki dicséri Deschamps-ot

Nagyjából a 2006-os világbajnoki ezüstérem óta tart a francia válogatott vesszőfutása. A „Les Blues” ugyan azóta is minden tornára kvalifikálja magát, ám azokon nem eredményeivel, hanem botrányaival hívja fel magára a figyelmet.

Elég visszaemlékezni Raymond Domenech hattyúdalára, és a bukását elősegítő Evra, Anelka duó áskálódására, Laurent Blanc alkalmatlanságára, bizony rájövünk, hogy hiába az egyénileg minőségi keret, a csapat gyenge.

Az utóbbi években nem egyszer rezgett a léc, és csak pótselejtezőn jutott ki az adott tornára a gall nemzeti csapat. Így volt ez idén is: Didier Deschamps tanítványai 2-0-ra kikaptak Ukrajnától, és csak egy szenzációs 3-0-val tudták kvalifikálni magukat, a jövő évi, brazíliai mundialra.

www.newsring.fr

A többség most sem vár kiugró eredményt Ribéryéktől, sőt, szokás szerint benne van a levegőben a leégés. Ugyanakkor, akik kicsit közelebb vannak, vagy legalábbis voltak a tűzhöz, tisztában vannak vele, hogy tisztes helytállást csak megelőlegezett bizalommal lehet elvárni. Így van ezzel a Juventus, és a Barcelona korábbi világ-, és Európa Bajnok francia védője, Lilian Thuram is:
„Didier Deschamps tudja, hogyan kell nyerni, és tudja, hogy ezt milyen szavakkal érje el. A Mi időnkben, a francia csapat képes volt a megfelelő időben beavatkozni a játékba. Ez egy jó dolog, hogy ő a csapat vezetője, amely kvalifikálta magát a Világbajnokságra. Neki ez az élmény, játékosként, akárcsak nekem már megadatott.” – nosztalgiázott a legendás védő, egykori csapattársával kapcsolatban.

Balogh József