Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lahm nem akar csalódást a VB-n

A 2014-es Brazíliában rendezendő Világbajnokság egyik legnagyobb favoritja a német válogatott, melynek kapitánya nagy terveket szövöget az esemény kapcsán.

Philipp Lahm, az FC Bayern München és a német válogatott csapatkapitánya remek évet tudhat maga mögött. A többek között a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerő jobbhátvéd 2014-ben is hasonló sikereket érne el, de nem csak klubjával, hanem hazájával is.

Philipp Lahm (Bild.de)

“Tudjuk milyen nehéz világbajnokká válni. Egy VB győzelem előttünk három német válogatottnak sikerült – és a konkurrencia most biztosan nem lett rossszabb.” – mondta a harminc esztendős futballista a DFB honlapjának adott interjújában.

A Nationalelf Joachim Löw szövetségi kapitány irányítása alatt harmadik lett a 2010-es VB-n, két évvel később az Európa Bajnokságon pedig az elődöntőig meneteltek. A szakemberek szerint azonban ez a csapat képes lenne megnyerni egy tornát, nem hiába reménykednek így a németek.

Lahm azt is megemlítette, hogy nem szeretne ismét országos csalódással szembesülni. Véleménye szerint ha csalódásnak neveznek valamit, azzal megkérdőjelezik a csapatnak rejlő tehetséges és a mögötte álló munkát, majd definiálta, hogy szerepelne a világeseményen: Hogyha egy jó csapatjátékot fejlesztünk, hogyha a klasszisunkat a pályára visszük, hogyha taktikailag intelligensen viselkedünk – mindenek előtt, ha élvezettel, szenvedéllyel és nagy szívvel játszunk.”

Kostyál Balázs