Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Íme a Seria A álomcsapata

Az év vége mindenhol az összegzésé, nincs ez másként az olasz bajnokságban sem, ahol a legjobb tizenegy játékos közül négy a Juventusból került ki. Az álomcsapat 3-4-3-as hadrendben áll fel.

Forrás: goal.com

Az első 17 forduló rengeteg izgalmat és szép megmozdulást hozott a Seria A 2013/14-es szezonjában, a goal.com szerkesztősége az eddig látottak alapján állította össze az álomcsapatot, amelybe senki nem került be az AC Milanból. Az Öreg Hölgy fölényét viszont nemcsak a tabella mutatja, de az is, hogy a fekete-fehér gárda adja a legjobb tizenegy magját – még a veretlen Rómából is csak két játékost választottak be az ősz legjobbjai közé.

A dreamteam kapuját Buffon őrzi, aki 745 perces góltalansági sorozatával ismét bizonyította, hogy Csizmaország legjobb kapusa. A védelemben római túlsúly van, ami nem csoda, hiszen a Farkasok rendelkeznek Európa talán legmasszívabb hátsó alakulatával. Mehdi Benatia és Leandro Castan mellett Giorgio Chiellini is helyet kapott hátul, nagy szerepe van ugyanis a Juventus kilenc meccs óta tartó veretlenségében.

A középpálya jobbszélére a kilencgólos Cerci került be, mint a Torino legjobbja. Mellette Pogba játszana a listavezetőtől, illetve Cambiasso az Inter csapatkapitánya – az ő helyükhöz túl sok megjegyzést nem is kell fűzni. A balszél Borja Valero felségterülete, a Fiorentina motorját az eredeti cikk egyszerűen csak az „Artemio Franchi kulitkus hőse” jelzővel illeti – öt gólja mellett hat asszisztot jegyzett eddig.

Nem lennénk annak a csapatnak a helyében, amelyiket a Tévez-Higuain-Rossi trió rohamoz. Ők együtt 34 gólnál járnak a Seria A őszi felében. Ebből a zebrák csatára tizenegyet, a Napoli argentinja kilencet, míg a góllövőlistát vezető lila csatár tizennégyet hozott össze.

Piller Krisztián