Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Saját nevelésű játékosa hozta a győzelmet a MU-nak – videó

A karácsonyi bejglik elfogyasztása közepette rendezik a szokásos Christmas Matchday-t Angliában. A nyitómeccsen egészen parádés első félidőt produkált a Hull és a Manchester United. Chester ide is, oda is betalált.

Rooney százötvenedik góljával egyenlített a MU a KC Stadionban – goal.com

Hull City – Man. United 2-3 (2-2)
g.: Chester (4.), Meyler (13.) ill.: Smalling (19.), Rooney (26.), Chester (66., öngól)
kiállítva: Valencia (90., MU, második sárga után)

Álomkezdést produkáltak a „Tigrisek” a KC Arenaban. A negyedik percben egy kérdőjeles szöglet után érkezett Chester, aki remek ütemben fejelt De Gea mellett a kapuba. Támadásban maradt a hazai együttes, és negyedóra sem kellett, már kettővel ment Steve Bruce csapata. Ehhez kellett Cleverly segítsége is, aki beleszúrt Meyler lövésébe, amely így De Gea karja mellett/alatt a kapu közepében kötött ki. Meglepetés a négyzeten, bár ismerve a vendégek elmúlt hetekben mutatott formáját. Menet közben történt valami, ugyanis a Moyes legénység előbb visszajött a meccsbe. Rooney tekert középre egy szabadrúgást, amit Smalling bólintott a hálóba. A fordulópontot vélhetően Januzaj pályára küldése jelentette, aki a megsérülő Rafaelt váltotta a tizennyolcadik percben. A hajrára aztán egállal fordultak a csapatok. Rooney góljával egyenlített, az angol válogatott csatára ezzel 150-ik gólját jegyezte aktuális csapata színeiben. Azonban a Hull nem adta fel, de újabb gólt már egyik csapat sem tudott szerezni. A szünetben Steve Bruce kettőt is cserélt, lement McGregor kapus és Meyler, helyettük Harper és Koren lépett pályára. A kapuscsere kényszerűségből született, miután McGregor még az első félidő elején megsérült, de folytatni tudta.

A második játékrészben két fokozattal feljebb kapcsolt a vendég manchesteri brigád, de csak helyzetekig tudtak eljutni, mígnem az egyik kontra végén majdnem újra vezetéshez jutottak a hazaiak, de Alex Bruce fejese a lécről pattant vissza, majd az ellentámadásból Valencia tekert középre, a berobban Rooney és Chester egyszerre ugrott fel, és a balszerencséjére a védő stukkolt bele előbb a labdába, amely Harper mellett a kapu bal oldalába vágódott. A folytatásban is többnyire a feltörekvő United akarata érvényesült, azonban kisebb helyzetektől eltekintve nem voltak veszélyesek a Moyes-fiúk. A végén aztán még emberhátrányba is kerültek. Antonio Valencia kapta meg a második sárgáját, amivel kiszállt, és erre majdnem ráfizetett a „Vörös Ördögök”. Chester majdnem kiegyenlített, de lövését De Gea védeni tudott. Ezzel a sikerrel átmenetileg a hatodik pozíciót foglalja el a Manchester United, míg a tizennegyediket a Hull.


All Goals – Hull City 2-3 Manchester United… by The-Best-Games

Gavalovits Sándor