Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: négygólos győzelemmel debütált a Bayer Leverkusen kispadján Xabi Alonso! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 9. fordulójának szombati játéknapján Xabi Alonso első mérkőzését tölthette a Bayer Leverkusen kispadján a Schalke elleni találkozón…

Első mérkőzését tölthette a Bayer Leverkusen oldalvonala mellett Xabi Alonso, akit a hét közepén neveztek ki a “Gyógyszergyári” csapat kispadjára. A spanyol mester első mérkőzését a Schalke ellen vívhatta. A Bayer már az első percektől kezdve igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, és az első 30 percben több komoly helyzetig és érvénytelen gólig is eljutottak. A félidő hajrájához közeledve aztán sikerült feltörni a vendégek védelmét! A 38. percben Diaby indult meg az ellenfél kapuja felé, a védők pedig nem támadták meg őt, így a szélső nagyjából 22 méterről védhetetlen bombát zudított Schwolow kapujába, 1-0! Ideje sem volt kiheverni az első gólt a Schalkénak, máris jött a második, Diaby passzát ugyanis Frimpong váltotta gólra, aki kissé kiszorított helyzetből is szépen a kapufa tövébe el tudta helyezni a labdát, 2-0!

A második játékrész elején aztán minden lényegi kérdést eldöntött Xabi Alonso csapata. Az 52. percben ismét Diaby ugratta ki Frimpongot, aki ezúttal egy jóval ígéretesebb sziruációt is gólra tudott váltani, 3-0! A magabiztos előny tudatában némileg visszább vett az iramból a hazai gárda, de a mérkőzés utolsó pillanataiban még Paulinho is feliratkozott az eredményjelzőre Adli kiugratása után. A brazil támadó a 90. percben tudott betalálni, mindössze 2 minutummal a beállása után, 4-0! Xabi Alonso így egy fölényes sikerrel debütált a Leverkusen kispadján, aminek köszönhetően a csapat megszerezte idénybeli 2. győzelmét, és rögtön el is tudtak mozdulni a kiesőzónából.

Bayer Leverkusen – Schalke 4-0 (2-0)
Helyszín:
BayArena Vezette: T. Reichel
Gólszerzők:
Diaby (38.), Frimpong (41., 52.), Paulinho (90.) ill.-
Sárga lapok: Hincapie (58.) ill. Yoshida (13.)
Kiállítás: -ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

A 9. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Hoffenheim 1-2 Werder Bremen

Szombat:
Augsburg 1–1 Wolfsburg
Bayer Leverkusen 4–0 Schalke
Mainz 1–1 RB Leipzig
VfL Bochum 3–0 Eintracht Frankfurt
18:30 Borussia Dortmund – Bayern München (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Mönchengladbach – Köln
17:30 Hertha Berlin – Freiburg
19:30 VfB Stuttgart – Union Berlin

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore