Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiorentina: “Az első tíz percben három gólt is szerezhettünk volna”

A Lazio 4-0-s győzelmet aratott a Fiorentina felett az olasz bajnokság (Serie A) 9. fordulójának hétfő esti zárómeccsén…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A súlyos vereség kapcsán a Fiorentina vezetőedzője, Vincenzo Italiano érthető módon nem volt elégedett és szomorúan értékelt a lefújás után:

“Jól kezdtük a mérkőzést. Igazából csak az utolsó tíz perc nem tetszett, a többit illetően úgy gondolom, hogy a csapat a megszokott teljesítményét hozta. Sok helyzetünk volt, az első tíz percben akár három gólt is szerezhettünk volna. Hiányzott belőlünk a határozottság, az elképzelés és az élesség, amely lehetővé tette volna, hogy úgy kezdjük a meccset, mint Skóciában. A Lazio megmutatta, hogy erősebb nálunk, ráfizettünk a hibáinkra, de a 4-0-s eredményt túlzó. A Lazio a csapat fekete macskája. Gratulálunk az ellenfelünknek, akik sokáig szenvedték a játékunkat, de négy lőtt góllal térnek haza.”

A “violák” az újabb vereségnek köszönhetően csak a tizenharmadik helyet foglalják el a Serie A tabelláján a 9 forduló alatt szerzett kilenc ponttal.

“Fontos válasz volt a mai meccs számunkra, hogy megtaláljuk az összhangot a kettős terhelésben. Hiába a sok lövés, ha nem tudunk gólt szerezni, meccseket fogunk veszíteni. El kell fogadnunk a szurkolók dühét és csalódottságát, tavaly nagy örömet szereztünk nekik, most hatalmas keserűséggel tölt el bennünket a sikertelenség” – árulta el a tréner.

A Fiorentina a következő körben a nála hátrébb elhelyezkedő Lecce vendége lesz.