Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb olasz világbajnok kezdi meg edzői pályafutását – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő SPAL a 2006-os világbajnok olasz klasszist nevezte ki újdonsült vezetőedzőjének…

(Photo by Getty Images)

A SPAL csapata a kedd délutáni órákban erősítette meg, hogy a korábbi várakozásoknak megfelelően az edzői pályafutását most megkezdő Daniele De Rossi lett a csapat új vezetőedzője.

A 39 éves szakember vezetőedzőként még sosem vállalt munkát, az AS Roma egykori klubikonja tavaly március óta Roberto Mancini közvetlen edzői stábjában tevékenykedik az olasz válogatottnál. Az elmúlt hónapokban azonban számtalan másodosztályú és első osztályú klubnál hírbe hozták, és egyre inkább nyitott volt arra, hogy munkát vállaljon.

A 2019-2020-as szezonban még a Serie A-ban versenyző ferrarai alakulat a napokban köszönte meg Roberto Venturato munkáját, miután a csapat mindössze az utolsó bennmaradó helyek egyikét birtokolja az első nyolc forduló alatt szerzett kilenc pontjával.

A Serie B jelenlegi mezőnyében csakúgy hemzsegnek az egykori világbajnokok, hiszen a 2006-os győztes csapatból Filippo Inzaghi a Reggina, Fabio Grosso a Frosinone, Fabio Cannavaro a Benevento csapatának edzője, míg Gianluigi Buffon a Parma kapusa. Továbbá a 2010-es világbajnok spanyol válogatott játékosa, Cesc Fábregas a Comóban játszik.