Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Megmutattuk, hogy egy csapat vagyunk”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya egy török forrás részére adott interjút, melyben több kérdésre is fontos választ adott…

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a török Fanatiknak adott interjút, melyben a magyar válogatottról, a Nemzetek Ligájáról és természetesen Szalai Attiláról is megkérdezték őt:

“A pandémia miatti leállás alatt megváltoztattuk a kritériumokat a válogatottnál. Olyan játékosokat kerestünk, akik fizikálisan erősek, gyorsak és sokat dolgoznak. Megmutattuk, hogy egy csapat vagyunk és együtt küzdünk akár nyerünk, akár veszítünk. A nemzetközi szinten még kevésbé ismert játékosaink is megtapasztalták, hogy eljuthatnak arra a szintre, ahol a társaik vannak” – árulta el az olasz szakember a válogatás feltételeiről.

Rossi az interjúban beszélt csapata Nemzetek Ligája-szerepléséről:

“Nyilvánvalóan, senki nem várt tőlünk ilyen teljesítményt. Másodikak lettünk a csoportunkban az A ligában, ahol rajtunk kívül Anglia, Németország és Olaszország szerepelt. Nem szerencse volt, megérdemeltünk minden egyes pontot. Az utolsó meccsen 2–0-ra kikaptunk az olaszoktól, de jobb eredményt érdemeltünk volna. A kapusuknak, Donnarummának remek meccse volt. Most az elvárásaink nőttek, de muszáj hozzászoknunk a nyomáshoz és kijutni a 2024-es Európa-bajnokságra.”

A törököket bizonyára leginkább foglalkoztató kérdésre is készséggel válaszolt, és bevallotta, meglepte őt, hogy a Fenerbahce magyar válogatott hátvédje, Szalai Attila nyáron nem váltott csapatot:

“Attila remek karakter, azt várom tőle, hogy a magyar válogatott egyik vezéregyénisége lesz Szalai Ádám visszavonulása után, aki helyét nem lesz könnyű betölteni. Mindig a pályán van, mert megbízható, stabilan mindig ugyanazt a teljesítményt nyújtja. Emellett a védelem jól működik, nem változtathatsz, hacsak nem történik valami baj. Arról szóltak a hírek, hogy az egyik topligába igazol, én is ezt gondoltam, szóval kicsit meglepett, hogy maradt, de ezzel nincs baj. Attila egy nagy csapatban stabil kezdő és fontos játékosa az együttesnek. A Fenerbahce egy domináns csapata a török labdarúgásnak.”

Szalaival kapcsolatban a klubváltás a török sajtóban már hosszú ideje téma volt, ám egyelőre hiába hozták őt hírbe időről időre nagyobbnál nagyobb csapatoknál, valójában egyetlen klub sem igazolta le őt.