Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Korábbi spanyol gólkirály veszi át a Valencia irányítását

Csütörtökön kinevezte új vezetőedzőjét a Valencia. A szebb napokat is megélt “Turia-partiak” új trénere a távozó Miroszlav Djukics helyett az argentin Juan Antonio Pizzi lett.

Juan Antonio Pizzi játékos-pályafutása során megfordult többek között a Valenciában is. Legnagyobb sikereit azonban kétségkívül a Tenerife színeiben érte el, ahol az 1995/96-os idényben 31 találattal a spanyol bajnokság gólkirálya lett. Argentin származása ellenére Pizzi 22-szer szerepelt a spanyol válogatottban is.

Juan Antonio Pizzi most már a Mestallában dolgozhat. (insidespanishfootball.com)

A most 45 esztendős edzővé avanzsáló korábbi támadó már a kispadon is felhívta magára a figyelmet. A mögöttünk hagyott argentin bajnokságban ugyanis Pizzi bajnok lett a San Lorenzo együttesével. Az argentin bajnoki cím megszerzése után azonban hamarosan állást váltott az edző.

Juan Antoni Pizzit csütörtökön kinevezték a Valencia vezetőedzőjének, a távozó Miroszlav Djukics utódjaként. A felek másfél évs szerződést kötöttek a hírek szerint.

Pizzinek elsődleges feladata lesz a Valencia hírnevének helyreállítása. 17 forduló után a csapat mindössze a 11. helyen szerénykedik; ellenben kiugrási lehetőségként adott még az Európa Liga is, ahol a Valencia a Dinamo Kijevvel találkozik a legjobb 32 között.

Nagy Ákos