Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A szerződés áldozata: Tarmo Kink

Meglepő részletekkel rukkolt ki a Győrtől távozó észt Tarmo Kink. Az ETO válogatott csatára elmondta, a szerződése miatt szerepelt kevesebbet a bajnok színeiben.

Egy csalafinta szerződés miatt játszott keveset Tarmo Kink – nemzetisport.hu

Szakmai okokat sejtett a nyilvánosság az észt támadó kevés játéklehetősége miatt. Ez most borult, ugyanis kölcsönadója, az olasz Varese meglepőnek található szerződést kötött a Győrrel és a támadóval. Az olasz klub elég magas összeget nyert volna, amennyiben Kink ezerötszáz perc feletti időt tölt pályán.
„Ha jól sejtem, a szerződésem áldozata lettem. Amikor egy évvel ezelőtt az olaszok kölcsönadtak az ETO-nak, a papírokat úgy írták alá a felek, hogy ha ezerötszáz percnél többet leszek pályán, busás pénz üti a Varese vezetőinek markát. Az összeget ne kérdezze, arról nekem nincs tudomásom, ám tény, hogy a visszatérésemet követően tavaszig állandó kezdőnek számítottam, az ősszel ellenben már csak elvétve jutottam lehetőséghez. Ez van. Egy biztos, elhibázott szerződés volt, a jövőben biztosan nem fogok hasonlót aláírni.” – nyilatkozta az észt csatár a Nemzeti Sportnak.

Tarmo Kink tavasszal összesen 654, ősszel pedig mindössze 284 percet játszott, ez összesen 938 perc. Tehát kifejezetten spórolás miatt játszott kevesebbet, mint első – meghatározó egyéniségként – győri időszakában.

„Az ember ilyenkor megpróbál csak a szépre, jóra emlékezni, és hát igazából nem is lehetek elégedetlen a magyarországi pályafutásommal. Sokan az NB I egyik legjobb légiósának tartottak, a klubnál megbecsültek, a játékosok elfogadtak, remek társaság tagja lehettem. Az is igaz, hogy amióta visszatértem Győrbe, sok minden megváltozott a klubnál, és azt sem tagadom, az utolsó néhány hónap egyértelműen csalódás volt számomra. Mégis azt mondom, ha másért nem, már azért mindenképpen megérte visszatérni Győrbe, hogy bajnok legyek a csapattal.” – fogalmazott a légiós.

A Varese légiósát mégy egy évig köti szerződés olasz csapatához, de közel sem biztos, hogy a jelenleg vakációzó észt csatár továbbra is Varese-ben futballozik a jövőben.

Gavalovits Sándor