Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: újabb nagy név hullhat ki a franciák keretéből

Aggasztó hírekről számolt be a Tuttomercatoweb a francia válogatott világbajnoksággal kapcsolatos helyzetét illetően. Az olasz weblap szerint veszélybe került N’Golo Kanté szereplése a novemberben kezdődő katari tornán.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Címvédőként fut neki a 2022-es világbajnokságnak a francia nemzeti csapat. A 2018-ban teljesen megérdemelten csúcsra jutó galloknak az elmúlt években nem sikerült előrelépniük, bár Didier Deschamps szövetségi kapitány próbált finom változtatásokat eszközölni a játékon, a legnagyobb húzása inkább Karim Benzema újra-beválogatása volt.

A játékosként is vb-t nyerő kapitánynak korábban Paul Pogba sérülése és műtétje okozott fejfájást. A Juventus játékosáról továbbra sem tudni, hogy képes lesz-e vállalni a szereplést. Most pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy Deschamps másik belső középpályása is tartósan ragadhat a sérült listán. Ő nem más, mint N’Golo Kanté.

A Chelsea korábbi alapembere a mostani idényben mindössze két bajnokit tudott vállalni. A 31 éves védekező középpályás ugyanis folyamatosan izomsérüléssel küzd, és arról volt szó, hogy hamarosan visszatérhet, ám állapota ismét visszaesést mutat. Állítólag Kanté még legalább két hétig csökkenetett intenzitású edzéseken vehet csak részt. Azonban az idő szorít, és Deschamps döntést kell hoznia, lévén november 9-én ki kell hirdetnie a francia válogatott világbajnokságra utazó keretét.

A 22. világbajnokságot Katar rendezi november 20. és december 18. között.