Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

José Gomes: „Cél a Bajnokok Ligája!”

 

Nem kispályázott a Videoton vezetőedzője, José Gomes klubja honlapjának nyilatkozva, bár azt elismerte, hogy nem olyan jók, mint gondolták, ennek ellenére a BL főtábla a piros-kékek célja.

José Gomes megmutatná az irányt – nso.hu

Klubja honlapjának adott interjúban José Gomes beszélt többek között a célkitűzésekről, az őszi szereplésről, a keretről is. Az őszi szezon végére elfáradtak, és két sorozatot is megemlített a fehérvári edző, ahol már nincsenek versenyben. Az egyik természetesen a Magyar Kupa. „Az ősz végére sajnos nem ott tartunk, ahol eredetileg szerettünk volna tartani. Először is azért, mert már két olyan sorozatban nem vagyunk versenyben, amiben a jó szereplés a céljaink között szerepelt. A bajnokságot nagyon jól kezdtük, az utolsó meccsek azonban azt bizonyították, hogy nem vagyunk olyan erősek, mint amilyennek gondoltuk magunkat. A pozitívum az, hogy tudjuk, miben kell javulnunk, és száz százalékig biztos vagyok abban, hogy végül meg is oldjuk a problémákat.”

Ezekről részletesen is beszélt a portugál szakember: „A legnagyobb gondot a sérülések jelentették az ősszel, ez viszont egy olyan faktor, amit nem lehet befolyásolni. Ennek eredményeképp változtatnunk kellett a csapaton, a játékon, hiszen Kovács István személyében például az egyik legkombinatívabb játékosunk esett ki hosszú időre. A változtatások eredményességéhez viszont mindig idő kell. Igazából ebben a helyzetben minden mondat mentegetőzésnek tűnhet, holott nem akarok mentegetőzni: a lényeg az, hogy továbbra is hiszünk abban, hogy elérjük a céljainkat, a megoldás a kezünkben van. Az ősz végére mindenki nagyon csalódott lett, a játékosok, a szurkolók, mindenki, ez érthető. De meg kell oldanunk a problémákat, és újra győzelemmel lehozni a meccseket. Ezen kívül már januárban el kell kezdenünk felkészülni a nyári, európai megmérettetésre is. Továbbra is feltett szándékom ugyanis, hogy a Videotont a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezessem. Ahhoz, hogy ezt elérjük, már most tennünk kell lépéseket.”

“A Bajnokok Ligájába szeretném vezetni a Videotont” – nb1.hu

Hangsúlyozta, hogy a keretben olyan változásokat szeretne, amelyek révén eredményesebb tavaszt tud produkálni a csapat, illetve a sikeres nemzetközi – elsősorban a Bajnokok Ligájában gondolkodik José Gomes – szereplés miatt kiemelendő a keretbeli fluktuáció: „Az ősz azt mutatta meg, hogy szükség van változtatásokra a csapatnál. A nyári nemzetközi szereplés miatt is cselekednünk kell a télen, hiszen amennyiben elérjük a célunkat és indulhatunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, nem lesz időnk arra, hogy igazoljunk. Pontosan tudjuk, milyen játékosokra van szükségünk, de ebben a kérdésben az utolsó szó ugyebár a tulajdonosoké. Amennyiben egyetértenek a véleményemmel, fogunk változtatni. De tudni kell, amint kinyílik az átigazolási piac, bármi megtörténhet, megjelenhet egy klub, hogy a te játékosodat akarja, és ha még jó pénzt is kínál, eladod, a foci ugyanis nemcsak sport, egy sok nézővel rendelkező szenvedélyes sport, hanem üzlet is egyben. De, hogy egy mondatban válaszoljak, úgy gondolom, lesznek változások, amint lehetőségünk nyílik rá.”

Kiemelte, hogy a Mezőkövesd elleni győzelem, amelyet 1-0-ra hozott csapata, a legemlékezetesebb, hiszen az ellenfél „tíz emberrel védekezett, és ilyenkor borzasztó nehéz türelmesen játszani.”

Gavalovits Sándor