Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik a Bayern védője

Az FC Bayern München fiatal német védője egy időre Gelsenkirchen városában fog futballozni, új csapata az FC Schalke 04.

Rengeteg sérülés nehezítette Jens Keller dolgát az ősz során, olyan játékosokra, mint Dennis Aogo, vagy Marco Höger még hosszú hónapokig nem számíthat a tréner. A királykék csapat így bővíti keretét, a Schalke az FC Bayern München mellőzött védőjét, Jan Kirchhoffot vette kölcsön.

Kirchhoff másfél évig a Schalke játékosa – schalke04.de

Nagyon örlülünk neki, hogy egy kölcsönszerződés lehetséges volt, mert biztos vagyok benne, hogy Jan tovább fog segítei rajtunk. A védelem közepén és a középpályán is bevethető. Jan erőssége a passz-és fejjáték, valamint a párharcokban is nagyon jó.” – mondta az új szerzeményről Horst Heldt sportigazgató.

A 23 esztendős német futballista a nyáron írt alá a bajorokhoz, Josep Guardiola bombaerős alakulatában viszont nem tudta megvetni a lábát, csak csereként számoltak vele.

A korábban a Mainz alkalmazásában álló Kirchhoff másfél éven keresztül lesz a Schalke játékosa, azaz a tervek szerint 2015 nyarán fog visszatérni a német rakorbajnokhoz.

“Úgy gondolom, hogy ez mind a három fél számára egy jó döntés. Jan biztosan fog a Schalkénál meccsrutint szerezni, ami eddig Münchenben nem volt igazán lehetséges. Minden jót kívánunk neki, és reméljük, hogy ott továbbfejlődik, és azt is, hogy 2015-ben visszatér majd.” – így Karl-Heinz Rummenigge.

Kostyál Balázs