Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megmentő volt, most kirúgták

A Hannover 96 évekkel ez előtt még a kiesés ellen küzdött a Bundesligában, most Európa Liga csapatnak mondhatják magukat. Akinek ez köszönhető, most új munkát kereshet.

Még egy nagy meglepetést tartogatott erre az évre a német labdarúgás, a helyszín Hannover. A sachseni alakulat ugyanis menesztette Mirko Slomkát, azt az edzőt, aki a megmentőjük volt, aki megismertette Európával a hannoveri csapatot.

Kirúgta edzőjét a Hannover 96 – bild.de

“Nem volt könnyű döntenünk. De arra jutottunk, hogy valamit változtatni akarunk.” – mondta Dirk Dufner sportigazgató, Martin Kind elnök az alábbi magyarázattal szolgált: “Személyesen köszönök mindent Slomkának, aki a kiesés elől megmentette a csapatot és kétszer is az Európa Ligába vezette azt. Ezek a sikerek mindig szorosan össze lesznek kötve nevével.”

A Hannover 96 padján még egy tréner sem ült olyan hosszan, mint azt most Slomka tette. A 47 esztendős német szakember három éven keresztül dirigálta a H96-ot, összesen 135 találkozót abszolvált. A Hannover ezen az őszön bem brillírozott, a Bundesligában a 13.-ik helyet foglalják el.

A hírt a német Bild olvasói sem fogadták igazán jól, az olvasók 89 százaléka úgy véli, hogy rossz döntés született, mindössze 11 százalék ért egyet a menesztéssel.

Az utód a Bild szerint Frank Kramer lehet, aki jelenleg az SpVgg Greuther Fürth trénere, szerződése pedig 2016-ig szól még.

Kostyál Balázs