Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real: Újabb dortmundi csillag a célkeresztben!

Bár mostanra már nem sok esélye van felvenni a versenyt a szupererős Bayern Münchennel, bizony még mindig irigylésre méltó kerettel rendelkezik, a Borussia Dortmund csapata. Ennek megfelelően időről-időre felvetődnek azok a nevek, akiket szinte minden sztárcsapat szívesen leigazolna, a sárga-feketéktől.

www.bravosport.de

Egyelőre kifogyhatatlannak tűnik az a játékos bázis, amivel a Dortmund gazdálkodhat. Ahogy eladják valamely tehetséges játékosukat (már akit nem ingyen kénytelenek elengedni), máris jön a pótlására egy hasonló kaliberű talentum.

Alig két éve erősíti a Ruhr-vidéki klub keretét, a török származású, de már nyolcszoros német nagyválogatott, Ilkay Gündogan, máris a legnagyobb együttesek állnak sorba érte. A középpályás karmester hiába játszott idén mindössze egy bajnokin, és kupameccsen még csak, folyamatosan témát jelent, a Bl-döntős csapatnál. Gündogant ugyanis fájdalmas, és nagyon is hátráltató gerincbántalmai ellenére is korábban már szóbahozták a spanyol bajnok FC Barcelonával, illetve most új pletykaként, a Real Madriddal is.

Sőt, a jelek szerint pletykánál is többről van szó, ugyanis a „Blancok” érdeklődéséről maga Gündogan édesapja nyilatkozott, az AS-nak, aki főállásban foglalkozik, gyermeke hivatalos ügyeivel:
„A Madrid érdeklődése a fiam felé elég intenzív, de most nem tehetünk semmit. Addig nem, amíg Ilkay fel nem épül a hátsérüléséből.”.

Persze a helyzet korántsem ilyen egyszerű. Ugye egyelőre a 23 esztendős játékos visszatérése is kérdéses, az pedig már valóban kiszámíthatatlan, hogy a Dortmund hajlandó-e elengedni. A Borussia vezetői korábban már jelezték, hogy a Gündogan család hiába nem fogadta el, a 2018-ig szóló szerződéshosszabbítást, ők ugyan nem tervezik egyik fő kulcsemberük eladását.

A részletekbe menő szőrszálhasogatás kedvéért: Gündogan jelenlegi kontraktusa 2015 nyaráig köti, a Signal Iduna Parkba, míg a transfermarkt.de mértékadó becslése szerint értéke eléri a 27 millió eurót.

Balogh József