Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: hétgólos meccsen menekült meg a Celtic

A skót bajnokság (Premiership) 12. fordulójának első szombat délutáni mérkőzésén a címvédő és éllovas Celtic a várakozáson alul teljesítő Hearts otthonába látogatott…

A Celtic a vártnál jóval nehezebben egy óriási mérkőzés keretein belül, 4-3-ra diadalmaskodott a Hearts vendégeként. Az első negyedóra végén a múlt fordulóban triplázó James Forrest máris előnyhöz juttatta a zöld-fehérek. Kisvártatva a favorit újabb gólt szerzett, ám Ralston találatát a videóbíró érvénytelenítette. Az első félidő ráadásában a hazaiak ki tudtak egyenlíteni, miután a röviddel azt megelőzően csereként beálló Lawrence Shankland büntetőből vette be Hart kapuját. A második félidő elején Shankland újra megvillant és jókora meglepetésre közeli lövésével lépéselőnyhöz juttatta a hazai csapatot. Nem sokkal később a Celtic négy perc különbséggel két gólt szerzett: Georgios Giakoumakis találata után Daizen Maeda is eredményes volt, így 3-2-re megfordították a találkozó állását. Ezzel azonban még mindig nem volt vége a meccsnek, mert Ginnelly gólját ugyan nem adták meg, de a Hearts újabb tizenegyeshez jutott, melyet Shankland újfent gólra váltott. A szezonban már hét gólnál járó 27 éves támadó lett 1985 óta az első játékos a skót bajnokságban, aki a Celtic ellen triplázni tudott. Az utolsó szó végül mégis a vendégeké volt, Greg Taylor az utolsó negyedórán belülre fordulva egy kipattanóból bevitte a 4-3-as győzelmet érő találatot a Celtic javára.

Shankland a Hearts történetében a valaha volt harmadik mesterhármast regisztrálta Alex King 1895-ös és Willie Gibson 1976-os triplája után.

Győzelmével a Celtic jelenleg öt ponttal előzi meg a 16 órától a Livingston ellen pályára lépő Rangers-t.

Hearts – Celtic 3-4 (1-1)
Gólszerzők: Shankland (45+3., 47., 65. – az elsőt és a harmadikat büntetőből), ill. Forrest (14.), Giakoumakis (55.), Maeda (59.), Taylor (76.)

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore