Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Matuidi már várja a csütörtöki PSG – Real Madridot – Videóval!

Amilyen jó futball évet zárunk hamarosan, 2013-ban, gyaníthatóan olyan jót is nyitunk, 2014-gyel. Az esztendős első csúcsmeccse, a Paris Saint-Germain, és a Real Madrid találkozása lesz, Katarban.

sportbuzzbusiness.fr

A két szupercsapatnak is titulálható együttes, a katari Khalifa Stadionban fog megmérkőzni egymással, a felkészülés jegyében. A két fél már nyáron is találkozott egymással, így nagy meglepetések nem várhatók, amit egymásnak tudnának okozni. Mellesleg a júliusi találkozót, az akkor még bőven Gareth Bale nélkül működő spanyolok nyerték, Karim Benzema találatával.

De vissza a jelenbe, illetve a közeljövőbe! A meccs összehozása nem számít különösebben nagy varázslatnak, lévén mindkét klub, főleg a francia bajnok mögött, súlyos közel-keleti euró milliók állnak (PSG: Qatar Investment Authority, Fly Emirates, Real: Fly Emirates).

A január 2-i összecsapással kapcsolatban szólalt meg a médiában, a párizsiak egyik vezéregyénisége, a középpályás Blaise Matuidi:
„Ez nyilvánvalóan hatalmas meccs papíron is, de mindenekelőtt ez egy jó lehetőség, hogy megméretessük magunkat, egy másik nagy csapattal szemben. A Real Madrid ellen mindig valami hihetetlen érzés játszani, és nekünk most jó esélyünk van ellenük. Szeretnénk felkészülni, amennyire csak lehetséges, a jövő hétvégi, francia kupa meccsünkre, a Brest ellen. Ez pedig most jó alkalom lesz rá, hogy megkezdjük a szezon második felét, főleg abban a melegben, mint ami Katarban van. Ez a téli edzőtábor jó előjel a jövőre nézve. Készen kell majd állnunk, a Brest ellen.” – áradozott a lehetőségről, a francia válogatott játékos.

Egy kis nyosztalgia, a nyári randiról:

Balogh József