Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leverkusenbe igazolhat a holland válogatott védő

A ligainsider.de beszámolója szerint egyáltalán nem kizárt, hogy Németországba igazol a jelenleg a hazájában futballozó Patrick van Aanholt.

Patrick van Aanholt – dailymail.co.uk

A 23 esztendős balhátvéd novemberben debütált az oranje színeiben a Kolumbia elleni válogatott összecsapáson – ugyan csak egy percre kapott lehetőséget, de ez a kis idő is bizonyíthatja, hogy hosszú távon akár a holland labdarúgás egyik meghatározó alakja is lehet majd.

Van Aanholt ugyan 2007 óta tartozik a Chelsea kötelékéhez, ám a londoni gárda 2009 óta kölcsönadta már a Coventry City-nek, a Newcastle-nek, a Leicester City-nek, a Wigannek és közel két éve a holland élvonalbeli Vitesse-nek is, vagyis az angol sztárcsapatban minimális esélyt kapott a bizonyításra. Ugyanakkor bizonyosan látják benne a spirituszt a „kékeknél”, hiszen ellenkező esetben már tovább kellett volna állnia, s nem csak kölcsönben engedték volna el.

A ballábas hátvéd ebben a szezonban összesen huszonkét tétmeccsen jutott szóhoz és ezeken a megbízható védőmunka mellett négy gól és öt gólpassz miatt is dicséretet érdemelt.

Szerző: Budai Levente