Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Moníz visszatérhet Németországba

Új edzőt keres Mirko Slomka menesztése után a Hannover 96. Sok nagy név már nemet mondot, most a Magyarországon kirúgot holland a célpont.

Bármilyen abszurd hangzása is van, igaz: a Ferencváros Budapest által felállított tréner a Bundesliga 13.-ik helyezettjének padjára ülhet le. Ricardo Moníz a Bild birtokába jutott információk szerint a Hannover 96 első számú jelöltje.

Ricardo Moníz visszatérhet Németországba – bild.de

“A német piac áttekinthető, európai terepen is keresünk. Nem állunk kieső helyen, így lehet bátorságunk, hogy pespektívikusan döntsünk.” – mondta Martin Kind elnök.

A sachseniek már sok edzőt meg is kerestek. Az első nemleges választ Thomas Schaaf adta, majd az SC Paderbornnál tevékenykedő André Breitenreiter és a Greuther Fürth padján ülő Frank Kramer sem akarta elvállalni a munkát. Az utolsó, akit felkértek Murat Yakin volt, de a Basel alkalmazásában álló svájci is nemlegesen reagált.

Jelenleg Monízzal tárgyalnak a hannoveriek. A 49 esztendős holland már rendelkezik Bundesliga tapasztalattal, még akkor is, ha csak két hónapig volt a Hamburg vezetőedzője. De a Red Bull Salzburgot is dirigálta, ahol bajnok és kupagyőztes lett, valamint a Ferencvárossal is jó úton haladt.

Kostyál Balázs