Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Uruguay: Suárez duplázott, a Nacional hosszabbításban nyerte a bajnoki döntőt – videóval

Vasárnap késő este rendezték az uruguayi bajnokság (Primera Division) 2022-es fináléját az idei két kiírás bajnokcsapatai között…

(Photo by Ernesto Ryan/Agencia Gamba/Getty Images)

1-1-es döntetlen után a Nacional hosszabbításban 4-1-re diadalmaskodott a Liverpool Montevideo felett az uruguayi bajnoki döntőben az Estadio Centenarióban. A helyi Apertura és Clausura győztesének különmeccse az első félidőben nem hozott találatot, a csapatok jobbára csak puhatolták egymást. A második játékrészből mindössze öt perc telt el, amikor egy megindulást követően Luis Suárez gyönyörűen lőtte ki a hosszú alsót, vezetéshez juttatva a Nacionalt. A soron következő lehetőségek viszont kimaradtak, így az etap derekánál az ellenfél kiegyenlített, miután Thiago Vecino értékesített egy tizenegyest. A hajrában a Liverpool tíz emberre fogyatkozott, miután Pereira megkapta a második sárga lapját egy kezezés miatt. A Nacional hiába nyomta meg a végét, a rendes játékidőben nem tudott betalálni, így a ráadás következett. A hosszabbításból hét perc telt el, amikor Luis Suárez egy jobb oldali bejátszást lőtt közelről a kapuba, újból vezetéshez juttatva csapatát. A túlóra második félidejében a Nacional másik nagyöregje, Emanuel Gigliotti kétszer is eredményes tudott lenni, így 4-1-es sikert arattak az újabb trófea elhódítása alkalmával.

A Barcelona és az Atlético Madrid korábbi támadója a kilencedik bajnoki címét szerezte karrierje során a negyedik különböző csapatával. Suárez az első felnőtt csapatához való hazatérése óta 16 meccsen nyolc gólt szerzett.

Liverpool Montevideo – Nacional 1-4 (0-0, 1-1, 1-2) – hosszabbítás után
Gólszerzők: T. Vecino (69. – büntetőből), ill. L. Suárez (50., 97.), Gigliotti (107., 113.)
Kiállítva: F. Pereira (81.), ill.