Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManUtd: A holland szélső a Spurs-ben köthet ki!

A holland Alexander Büttner továbbra is csak elvétve kap lehetőséget, a Manchester Untied csapatánál. A jelek szerint David Moyes még annyira sem számít a védőre, mint tette azt elődje, Sir Alex Ferguson.

www.uefa.com

A 24 esztendős balhátvéd már a nyáron is elárulta, hogy komoly honvággyal küszködött, első angliai szezonjában, ám családja segítségével leküzdte ezt a nehézséget. Sőt, azzal kapcsolatban is nagyon fogadkozott, hogy igyekszik megmutatni David Moyes-nak, hogy ott a helye, a United kezdőcsapatában, amin keresztül pedig szeretné elérni, hogy ott lehessen a holland válogatottal, a 2014-es, brazíliai Világbajnokságon.

Nos, egyelőre nem nagyon halad Büttner terve, hiszen mint a bevezetőben említettük, bizony alig kap lehetőséget, a „Vörös Ördögök” mezében. A fiatal bekk, mindössze két-két bajnoki, Bajnokok Ligája, és Ligakupa meccsen léphetett eddig pályára. Ez természetesen elkeserítheti Büttnert, aki nagyon szeretne bizonyítani, ám sok más játékoshoz hasonlóan, őt is egyre jobban foglalkoztatja, a világbajnoki kerettagság, amihez elengedhetetlen a rendszeres játéklehetőség, a klubjában. Bár ismerve az „Oranje” kapitányának, Louis van Gaalnak az érdekes válogatási elveit, már nem lepődnénk meg semmin.

A hírek szerint Büttnerért érdeklődik a török Besiktas, az olasz Genoa, és a Premier League-en belülről, a Tottenham Hotspur. Igaz, belsőinformációk alapján, a Manchester United egyáltalán nem tervezi a mellőzött labdarúgó kölcsönadását sem, főként akkor nem, ha azzal egyik riválisukat erősítenék. Tehát ebből logikusan következik a szomorú tény, hogy bár mégis számolnak Moyes-ék a holland légióssal, valószínűleg keresztbe tesznek neki, vébé álmait illetően.

Balogh József