Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kilencgólos dráma a norvég bajnokságban – videóval

A tavaszi-őszi lebonyolítású norvég bajnokság (EliteSerien) utolsó előtti fordulója tartogatott egy igazi csemegét két nagyobb nevű csapat közt…

 

A vasárnapi játéknapon a stabil nemzetközi kupaszereplő Bodö/Glimt egy remek mérkőzésen múlta felül 5-4-re a középmezőnyben tanyázó Viking Stavangert. A mérkőzés első félidejében a hazaiak kétszer is vezetést szereztek, a vendégek azonban mindkétszer hamar válaszolni tudtak, így féltávnál 2-2 állt az eredményjelzőn. A szünet után a vendégek tudtak váltani, és Kevin Kabran duplájával az etap derekánál már ők vezettek 4-2-re. A svéd légiós első gólja egy tetszetős szabadrúgásgól volt, a másodikat akcióból szerezte. A Bodö azonban nem adta fel és tíz perccel a meccs vége előtt sikerült kiegyenlíteniük 4-4-re. Az igazi csattanó a 84. percben jött el, amikor a mérkőzésen már a második gólját szerző Hugo Vetlesen a tizenhatos jobb oldali csücskén kívülről tökéletes mozdulattal tekert egyenesen a hosszú felső sarokba. Ezzel a parádés győztes góllal a Bodö otthon tartotta a három pontot egy nem mindennap látható összecsapáson.

A norvég bajnokságot a Molde már korábban megnyerte, a Bodö a második helyen végzett, míg a Viking a mezőny második felében fog zárni.

Bodö/Glimt – Viking Stavanger 5-4 (2-2)
Gólszerzők: Pellegrino (5.), Vetlesen (23., 84), Espejord (70.), Gronbaek (80.), ill. Karlsbakk (13.), Lokberg (34.), Kabran (55., 67.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore