Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: nagy múltú csapatok jutottak fel az első osztályba

A Cruzeiro korábbi feljutása mellett további régi ismerős csapatok harcolták ki a részvételt a brazil első osztályban…

Vasárnap bonyolították le a brazil országos másodosztályú bajnokság (Campeonato Brasileiro B) 2022-es kiírásának utolsó fordulóját, melyet követően fény derült a négy feljutó kilétére.

A 2002-es világbajnok Ronaldo által irányított Cruzeiro bajnokként már korábban biztosította a feljutását, így a Belo Horizonte-i gárda a 2019-es kiesése után három évvel kiharcolta a visszatérést. Mellettük a Grémio, a Bahía és a Vasco da Gama jutott fel, ezek a csapatok végeztek ugyanis az első négy helyen. Valamennyien annak idején a legjobbak közt is szép sikereket értek el és szégyenszemre versenyeztek a második vonalban, most azonban az ínséges időknek vége.

Az ötödik helyen a Sampaio Correa végzett, míg a hatodikon a Gabriel Martinellit értékesítő Ituano futott be, míg az élvonalból tavalyi kieső Sport Recife és Chapecoense maradt a másodosztályban.

Az első osztályban két fordulóval a vége előtt két kieső kiléte már eldőlt: az Avaí és a Juventude biztosan a B-ben játszik 2023-ban, a másik két kieső helyen jelenleg a Copa Sudamericana-elődöntős Atlético Goianiense és a Ceará áll, de még a Cuiaba sincs biztonságban.

A másodosztályból a CSA, a Brusque, az Operario és a Nautico esett ki a harmadik vonalba.

A bajnokság végeredménye

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!