Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: “Tizenkét éve senki nem tett semmit, most már hagyják játszani őket…”

Az idei világbajnokság közeledtével ismét egyre inkább felerősödnek a katari tornát ellenző hangok, a Liverpool német menedzsere szerint most már teljesen feleslegesen…

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

A Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp véleménye szerint egyszer és mindenkorra be kellene fejezni azt a gyakorlatot, hogy a játékosokat és szövetségi kapitányokat arra kérik, tiltakozzanak a katari világbajnokság, illetve a vendégmunkásokkal és emberi jogokkal kapcsolatos ottani problémák ellen.

“Mostanában a játékosok többször is olyan helyzetbe kerülnek, hogy üzenetet kell közvetíteniük. Ez nekem nem tetszik. Felszólítjuk őket, hogy karszalagot viseljenek, ha nem teszik, akkor már nem is értenek egyet azzal az oldallal. Ha pedig igen, akkor igen. Nem, nem és nem, ők futballisták… Amikor kiderült, hogy Oroszország és Katar vb-házigazda lesz – szerintem az volt az első a történelem során, hogy egyszerre jelentettek be két rendezőt –, mindenki tudta, hogyan történt. Tizenkét éve senki nem tett semmit. Most már nem tudunk változtatni a helyszínen. Semmilyen jogi lépés sem történt.

Attól a pillanattól kezdve, hogy megkapták a rendezési jogot, tiszta volt, mik következnek. Az emberek, akik részt vettek a döntéshozatalban, mind tudhatták. Nem volt stadion Katarban, vagy talán egy, a többit mind fel kellett építeni. Senki sem gondolt rá vagy beszélt erről korábban. Valakiknek fel kellet építeniük ezeket, ez nem úgy megy, hogy varázspálcával suhintunk egyet, és máris ott egy új aréna.”

A német szakember tovább ment a helyszínnel kapcsolatos aggályait illetően: “Hogy lehet, hogy a rendezési jog odaítélésekor mindenki úgy tekintett a katari vb-re, mint egy simán megvalósuló történetre? Nagyon nehéz stadionokat építeni Katarban, mivel nyáron 50 fokban is dolgozni kell. Az emberi szervezetnek egészségtelen ilyen körülmények között a fizikai munka. Lett volna még bőven idő kimondani: az eljárás helytelen volt. Később már felvetődött, hogy egy csomó pénz el lett költve rossz célra, de ez semmin sem változtatott.”

“Valahogyan Blatter úr és társai is jól jöttek ki az egészből. De ez már olyan régen volt, hogy a legrosszabb fickók közül többen már meg is haltak. Olyan régen meg lehetett volna már akadályozni ezt az egészet!”

“Most már hagyjuk játszani a futballistákat és az edzőket!” – summázta gondolatmenetét.