Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: szerződést hosszabbított védőjével az AC Milan! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződést hosszabbított fiatal védőjével, Pierre Kaluluval.

(Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images)

Tovább folytatódik az AC Milan keretének tudatos építése. A milánói klub nemrég hosszabbított szerződést a csapatot hosszú idő után ismét bajnoki címig vezető Stefano Piolival, ma pedig egy fiatal tehetség hosszabbítását jelentették be, aki egyre fontosabb szerepet tölt be a keretben. A szóban forgó játékos Pierre Kalulu, aki egészen 2027 nyaráig szóló kontraktust írt alá a klubbal. A francia védő 2020 szeptemberében került a Milanhoz, akik a Lyon B-csapatától igazolták le őt 1,3 millió euróért. Kalulu a tavalyi szezonban kezdett el egyre nagyobb szerephez jutni Pioli rendszerében, amihez nagyban hozzájárult az a tulajdonsága, hogy a védelem közepén és jobb szélén is megállja a helyét. A 22 éves játékos a mostani idényben is bőven kap lehetőséget az olasz mestertől, a jó teljesítményét pedig a mai szerződéshosszabbítással hálálta meg a klub.

Pierre Kalulu a klub színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 75 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.