Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: Kalmár duplájával győzött, beérte a Slovant a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 18. fordulójának szombati játéknapján az FC DAC 1904 a Trencsén vendégeként lépett pályára…

 

A felvidéki FC DAC 1904 idegenben aratott a végére kiütéses, 4-0-s sikert a Trencsén ellen. Az első félidőben még nagyjából egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, DAC próbálkozásai nem vezettek sikerre, de nem sokkal a szünet előtt emberelőnybe került. A fordulás után is a vendégek támadtak többet, majd újabb hazai játékost szórtak ki, amikor a 64. percben Stojsavljavic a második sárga lapját követően elhagyta a pályát. Innentől kezdve a szerdahelyi gárda markáns fölényben játszott, és a kettős emberelőnyt sikerült is kihasználni, amikor öt perccel a rendes játékidő vége előtt Kalmár Zsolt közelről volt eredményes. Újabb három perccel később a magyar válogatottban is újra meghívott középpályás tizenegyesből is bevette a trencséni kaput. A hajrában a hazaiaknál egy harmadik kiállítás is történt, majd a ráadás perceiben Dominik Kruzliak és Cesar Blackman találatai módosították kiütésessé a különbséget.

Győzelmével a DAC pontszámban beérte az éllovas Slovan Bratislavát, amely aktuális fordulóbeli mérkőzését vasárnap játssza.

Trencsén – FC DAC 1904 0-4 (0-0)
Gólszerzők:  – ill. Kalmár (85., 88. – a másodikat büntetőből), Kruzliak (90+1.), Blackman (90+3.)
Kiállítva: Emeka (39.), Stojsavljavic (64.), Pires (87.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore