Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: magabiztos Bayern-győzelem a Schalke ellen idegenben – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójában a Bayern München a Schalke 04 otthonában lépett pályára. A várakozásokhoz híven a bajorok végig hatalmas fölényben játszottak a mérkőzésen, és bár elmaradt a gólzápor, így is nagyon magabiztosan nyertek. A Bayern így magabiztos előnnyel megy a szünetre. 

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

Már az első félidőben hatalmas fölényben futballozott a Bayern München, ám most nem volt tökéletes a helyzetkihasználásuk. Rengeteg támadást vezettek, de a befejezéseket rendre elrontották és a Schalke is nagyon jól védekezett. A legnagyobb helyzetük a 33. percben volt, amikor  Choupo-Moting érkezett jól a szögletre, de a bal alsó sarok irányába tartó fejesét hatalmasat vetődéssel védte a kapus. A vezetést végül a 38. percben sikerült megszerezniük a bajoroknak, amikor Musiala csodás passzából Gnabry lőtt a kapus mellet a bal alsó sarokba. Újabb gólt már nem tudtak lőni a vendégek.

A második félidőben sem változott semmit a játék képe, továbbra is dominálta a Bayern, és már az 52. percben meglőtték a második góljukat, amikor Musiala labdája került oda Choupo-Moting elé, ő pedig a kapu bal alsó sarkába lőtt védhetetlenül. A Schalke első nagy helyzete az 55. percben érkezett, amikor Terodde célozta meg a kapu közepét, de Neuer védett. A 67. percben Musiala is betalált, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. A 71. percben Gnabry rázta le a védőjét, majd laposan lőtt a kapu közepe felé, de a kapus ezt is védte. A 78. percben Musiala újra megpróbálkozott egy lövéssel a bal felső sarok irányba, de Schwolow ismét bravúrral védett. A Bayernnek volt még néhány támadása, de ezeket se váltotta gólra, így az eredmény már nem változott.

Bayern München – Schalke 04 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Gnabry (38.), Choupo-Moting (52.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

A Bundesliga 15. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Mönchengladbach – Dortmund 4-2

Szombat:
Augsburg – Bochum 0-1
Hertha – Köln 2-0
Hoffenheim – Wolfsburg 1-2
Leverkusen – Stuttgart 2-0
Werder – RB Leipzig 1-2
Schalke 04 – Bayern München

Vasárnap:
15:30 Mainz – Frankfurt
17:30 Freiburg – Union Berlin (Match 4)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore