Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai pert nyert, újra edzhet csapatával

Tovább mérgesedett a viszony a magyar válogatottól elbúcsúzó korábbi csapatkapitány és külföldi csapata között, a legújabb fejleményekről a labdarúgó számolt be…

(Photo by RvS.Media/Monika Majer/Getty Images)

A svájci FC Basel magyar csatára, Szalai Ádám a közösségi oldaán keresztül tette közzé, hogy hétfőtől ismét klubja első csapatával készülhet, miután a bázeli bíróság neki adott igazat a vitatott ügyben:

“Boldog vagyok, hogy november 14-től visszatérhetek a Basel első csapatának edzéseire. Sajnálom, hogy ezt a jogot a bíróságon kellett kiharcolnom magamnak, miután a Basel nem akart eleget tenni ennek a kérésnek. Csütörtökön, november 10-én a bázeli bíróság úgy döntött, hogy az FC Baselnek kötelessége lehetőséget biztosítania, hogy ismét az első csapat edzéseit látogathassam. Nagyon boldog vagyok a döntés miatt, és szeretném megköszönni Lucien W. Valloninak, és a Svájci Labdarúgók-szervezetének, hogy segítettek nekem ebben a nehéz helyzetben.”

A svájci sajtó szerint a Basel több szempontból is elégedetlen volt Szalaival, ezért tették ki őt a keretből, és külön kellett edzenie az elmúlt hetekben.

A 34 éves támadó februárban igazolt a neves svájci csapathoz, azóta 24 mérkőzésen lépett pályára, hatszor volt eredményes, de az idei szezonban alig kapott lehetőséget, utoljára szeptemberben foglalkoztatták tétmérkőzésen. Bizonyára a januári átigazolási időszakban új csapathoz kell mennie, ahol valóban számításba veszik.