Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Reus: “Idén ismét támadunk!” – interjú

A Borussia Dortmund számára nem úgy alakultak ősszel a dolgok, ahogy azt eltervezték. A Bajnokok Ligájában a végén ha nehezen is, de továbbjutottak, a Bundesligában azonban csak a negyedikek.

Marco Reus ebben a szezonban is az egyik legmeghatározóbb figurája Jürgen Klopp csapatának. A 24 esztendős német válogatott támadót több európai sztárcsapat vinné, de ő a BVB-vel érne el első sorban sikereket. A Ruhr-vidéki csapat sztárjával a ‘Bild‘ készített interjút.

Marco Reus – uefa.com

Bild: Milyen osztályzatot ad a 2013-as évnek?

Marco Reus: Ach, az osztályzásokat inkább rátok hagyom. A végén elértük a céljainkat, továbbmentünk a Bajnokok Ligájában, a legnehezebb csoportot tudtuk megnyerni. A bajnokságban jól kezdtünk, aztán sajnos egy pár ponttal többet veszítettünk. De nem tehetünk semmit az ellen, hogy a Bayern mindenkin így átmasíroz. Nehéz lépést tartani velük.

Bild: De az év csúcspontja bizonyosan a Bajnokok Ligája döntője volt…

Marco Reus: Igen, tényleg egy álom volt ott játszani.

Bild: Mik voltak az év legszebb pillanatai?

Marco Reus: Sok remek BVB-pillanat volt. Különösképpen durva volt a Málaga elleni visszavágó. Az utolsó percek a leghosszabbak voltak az életemben, örökké tartottak. Állandóan a stadion órájára néztem, hogy mennyi időnk van még. A Málaga elleni az egyik legszebb meccsem volt, ez a győzelem az utolsó utáni pillanatig hihatetlen volt.

A Málaga legyőzése utána öröm – thecircular.uk.com

Bild: 2014-ben is benne van egy hasonló BL szereplés?

Marco Reus: Ki tudja? Az előző évben sem nézte ki senki se belőlünk, náhány nagyot megtörtünk, mint a Real.

Bild: Mit lehet még ebben a bajnokságban elérni?

Marco Reus: Ebben reálisnak kell lennünk. A Bayern egyszerűen nagyon meggyőző, majdnem minden pontot megszereztek. Nekünk túl sok sérülésünk volt, ezt nem tudtuk teljesen kompenzálni. De megígérem: ismét támadunk! A Bayern jelenleg Európa legjobb csapata, de ez egyidejűleg egy ösztökélés is számunkra, hogy jobbak legyünk.

Bild: A “legegyszerrűbb” cím a Német Kupa lenne.

Marco Reus: Igen, itt két mérkőzés választ el minket a döntőtől, megint Berlinbe akarunk menni természetesen. De a Frankfurt is egy nehéz ellenfél a negyeddöntőben.

Bild: Hogyha lehetősége lenne dönteni, mit választana: Bajnokok Ligája- vagy Világbajnoki döntő?

Marco Reus: Mindkettőt! Ez két nagyon nagy cél, és egyik sem teljesen elérhetetlen. Németországgal nagy célunk, hogy ismét megnyerjük a trófeát, ezt a kezdetektől meg kell mutatnunk a pályán. Pontosan és keményen készülünk erre a tornára.

Bild: Mindig vannak Ön körül átigazolási pletykák, szinte minden nagy angol-és spanyol csapattal kapcsolatba hozzák. 2014 második felében is a Dortmundban fog brzillírozni Marco Reus?

Marco Reus: Érvényes szerződésem van a BVB-vel és örülök, hogy itt lehetek!

Bild: Mario Götze esetében nem sokat használt a kivásárlási ár miatt a szerződése…

Marco Reus: Én csak azt tudom mondani, hogy nem szoktam ezezn gondolkozni. Minden más, mint a Dortmund most nagyon messze van nekem.

Kostyál Balázs