Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Változások a magyar keretben, két fehérvári is bekerült – HIVATALOS

A magyar válogatott idei utolsó kerete kényszerű okokból megváltozott a vasárnapi napon…

Az MLSZ hivatalos Twitter-csatornáján keresztül adta hírül a magyar válogatott aktuális keretét érintő legfontosabb változásokat: Kleinheisler László (NK Osijek), Loic Nego (MOL Fehérvár) és Bolla Bendegúz (Grasshoppers) kikerült a keretből, a helyükre a Fehérvár másik két játékosa, Dárdai Palkó és Schön Szabolcs viszont bekerült.

Az ifjabbik Dárdai személyében újoncot avathat a válogatott, ha pályára lép a luxemburgiak vagy a görögök ellen. A fehérvári játékos 12 évvel édesapja, a később szövetségi kapitányként is dolgozó, 61-szeres válogatott Dárdai Pál utolsó válogatott meccse (Oroszország ellen, 1–1) után léphetne pályára a nemzeti csapatban.

Schön korábban már játszott nyolc mérkőzésen a nemzeti csapatban, ám mivel az MLS 2022-es idényében teljes parkolópályára került, az utóbbi időben nem számoltak vele a nemzeti csapatban. A fehérváriak legutóbbi mérkőzésén viszont duplázni tudott, megszerezve első góljait az aktuális idényben, és a válogatotthoz is visszatérhet.

A válogatott november 14-én hétfőn találkozik Telkiben, majd két nappal később utazik el Luxemburgba, a csütörtöki mérkőzés helyszínére, idén utoljára pedig a Puskás Arénában lép pályára november 20-án 20 óra 15 perctől.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Hátvédek: Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (ZTE FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce FK – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Dárdai Pál (Mol Fehérvár), Csongvai Áron (Újpest FC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schön Szabolcs (Mol Fehérvár), Callum Styles (Millwall FC – Anglia), Vécsei Bálint (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs* (Debreceni VSC)
Támadók:
 Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kalmár Zsolt (DAC 1904 – Szlovákia), Németh András (Genk – Belgium), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország)