Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Moise Kean duplázott, a Juve simán nyert a Lazio ellen! – videóval

A Massimiliano Allegri által irányított Juventus sima győzelmet aratott hazai környezetben a Maurizio Sarri vezette Lazióval szemben a Serie A 15. fordulójában…

(Photo by Filippo Alfero – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A találkozó első nagy ziccere a Juventus előtt adódott. Az 5. percben Moise Kean iramodott meg a Lazio kapujának irányába, a fiatal támadó passzolhatott is volna, de ő a lövést válaszotta, a labda elment keresztbe Provedel kapuja előtt. A 11. minutumban Kostic játszotta meg Nicoló Fagiolit, az ifjú középpályás lövését védte a Lazio portása. A 19. percben Arkadiusz Milik vett át nagyon simán a vendég hátvédek között egy előre ívelt labdát, megcsinált egy cselt, majd lőtt. A játékszer éppen csak, viszont elkerülte Ivan Provedel kapuját. A 41. minutumban Pedro Rodriguez távoli lökete megpattant Locatellin és így lett igazán veszélyes, a labda végül elsuhant a léc felett. A 43. percben megtört a gólcsend. Adrien Rabiot szerezte meg a labdát, majd indította Keant, aki okosan átemelte a kimozduló Provedel felett a játékszert, ami végül a hálóban kötött ki. 

A fordulást követően ismét a Juventus veszélyeztetett először. A 48. minutumban Arkadiusz Miliktől láthattunk egy próbálkozást kissé élesebb szögből, Provedel jól zárta a szöget és hárított. Az 54. percben növelni tudta előnyét a Juve, Kostic bombáját még védte a Lazio portása, majd a kipattanót Moise Kean senkitől sem zavartatva a hálóba lőtte. A 90. minutumban jött az újabb hazai gól, a csereként beállt Federico Chiesa átádását követően Milik teljesen üresen maradva gurított a hálóba. A hosszabbításban még Szczesnynek kellett bemutatni egy nagy bravúrt Felipe Anderson távoli bombája után. A Juventus rendkívül magabiztosan, teljesen megérdemelten verte a Laziót. 

Juventus – Lazio 3-0 (1-0)
Helyszín:
Allianz Stadion (Torino); Vezette: Davide Massa
Gólszerzők: Moise Kean (43., 54.), Milik (90.) ill.
Sárga lapok:
 Gatti (25.), Bremer (27.) ill. Milinkovic-Savic (28.)
Kiállítás: ill.

Juventus: Szczesny – Gatti, Bremer, Danilo – Cuadrado, Fagioli, Locatelli (Paredes 84.), Rabiot, Kostic (Chiesa 64.) – Kean (Di Maria 62.), Milik. Menedzser: Massimiliano Allegri. 

Lazio: Provedel – Hysaj (Gila 69.), Casale, Romagnoli, Marusic – Milinkovic-Savic (Antonio 78.), Cataldi (Vecino 58.), Basic (Luis Alberto 59.) – Romero (Cancellieri 69.), Felipe Anderson, Pedro. Menedzser: Maurizio Sarri.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Serie A 15. fordulójának végeredményei:

Empoli – Cremonese 2-0
Napoli – Udinese 3-2

Sampdoria – Lecce 0-2
Bologna – Sassoulo 3-0
Atalanta – Inter 2-3
AS Roma – Torino 1-1
Monza – Salernitana 3-0
Hellas Verona – Spezia 1-2
AC Milan – Fiorentina 2-1
Juventus – Lazio 3-0

A bajnokság aktuális állása:

(A részletes tabella a jobb oldali ikonra kattintva érhető el!)

Standings provided by Sofascore