Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: Korábbi csapattársát szerződteti az edző

Diego Simeone a Estudiantes La Platában még együtt játszott honfitársával, José Sosával; most az Atléticoban edzője lesz korábbi csapattársának. A “matracosok” ugyanis fél évre kölcsönvették Sousát a Metliszt Harkiv csapatától.

José Sosa az új évet már a spanyol fővárosban kezdte meg, ugyanis a játékos a mai napon esik át az átigazoláskor kötelező orvosi vizsgálatokon. A 28 esztendős argentin játékost az Atlético először fél évre veszi kölcsön az ukrán Metaliszt Harkivtól. A kölcsönszerződés után természetesen életbe léphet a vásárlási opció is.

José Sosát ezentúl Atlético-mezben láthatjuk a pályán (insidespanishfootball.com)

Sosa 2011 óta futballozik Ukrajnában; ahol teljesítményével kiérdemelte a Metaliszt csapatkapitány karszalagját. A játékos mindenképpen szeretne ott lenne hazája válogatott keretében a nyári Világbajnokságon, ezért szánta rá magát a váltásra. Az ukrán bajnokság amúgy is csak márciusban indulna, Sosa pedig semmiképpen nem szeretne kiesni a ritmusból…

José Sosa korábban olyan nagycsapatokban is játszott, mint a német Bayern München vagy az olasz Napoli; ráadásul érdekesség, hogy az argentin Estudiantesben még csapattársak voltak új edzőjével, az akkroiban éppen hazájában “levezető” Diego Simeonéval is.

Nagy Ákos