Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: az USA szivárványlogóval pompázhat Katarban

Miután a FIFA felszólította a csapatokat, hogy ne politizáljanak a világbajnokságon, az Egyesült Államok megerősítette, hogy az edzőmezén szivárványos logót fog viselni…

(Photo by Brad Smith/ISI Photos/Getty Images)

Az Egyesült Államok válogatottja szivárványszínű logóval támogatja az LMBTQ-közösséget a katari világbajnokság idején, de a FIFA fenti útmutatása miatt a jelképet csak az edzőpályán, edzések közben használja, a mérkőzéseken nem.

Általában az amerikai mezen lévő logó csíkjai pirosak, ezúttal azonban a design hét szivárványszínű függőleges csíkból áll majd. Az AP értesülései szerint az amerikai szövetség jelezte, hogy a csapat nem fogja viselni a mezt a meccseken.

“Amikor olyan helyszínen vagyunk, mint Katar, fontos, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a kérdésekre. Erről szól a “Légy a változás” kezdeményezése. Ezekre a társadalmi kérdésekre nem csupán otthon, de külföldön is szeretnénk felhívni a figyelmet. Elismerjük, hogy Katarban rengeteg előrelépés történt, de van még tennivaló” – jelentette ki az amerikai válogatott szövetségi kapitánya, Gregg Berhalter.

A közel-keleti országban megrendezendő világbajnokság szervezői azt mondják, hogy szexuális irányultságától és származásától függetlenül mindenkit szeretettel várnak, ugyanakkor figyelmeztetnek rá, hogy a vendégek tartsák be a helyi szabályokat a nyilvános helyen történő viselkedésre vonatkozóan.