Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: változhat az argentin válogatott kerete

A több mint három éve veretlen argentin válogatott a világbajnokságot megelőzően könnyen lehet, hogy változtatni kényszerül előzetesen kijelölt játékoskeretén…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Az Egyesült Arab Emirátusok elleni, megnyert felkészülési mérkőzés után az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni kilátásba helyezte a keretben való változtatás lehetőségét:

“Elképzelhető, hogy lesz változás a csapat keretében. Egyelőre mérlegelnünk kell a lehetőségeket és meglátjuk, hogy változtatunk-e. Van néhány kisebb problémánk, több játékost is vizsgálnunk kell. Akik nem játszottak ezen a felkészülési mérkőzésen, mind olyanok voltak, akiknél fennállt a kockázat. Óvatosnak kell lennünk velük, így akár a változtatást is fontolóra vesszük.”

A szerdai felkészülési mérkőzésen a két tartalék kapus, Geronimó Rulli és Franco Armani mellett Nicolás González, Lautaro Martínez, Ezequiel Palacios és Nicolás Tagliafico nem lépett pályára. A helyi lapok szerint leginkább González állapota lehet kérdőjeles, de az egy félidőt játszó Marcos Acuna is ágyékproblémákkal bajlódik.

Az argentinok tartalékként jelölték a tornára Juan Mussót, Facundo Medinát és Ángel Correát. Az első mérkőzés megkezdése előtt 24 órával bezárólag nem csak közülük, hanem bármely más argentin játékost becserélhetnek valaki helyett sérülés vagy betegség esetén.

A “gauchók” jövő kedden Szaúd-Arábia ellen kezdik meg szereplésüket a vb-n, emellett még Mexikó és Lengyelország szerepel velük együtt a C csoportban.

Az argentin válogatott kerete a világbajnokságra:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Gerónimo Rulli (Villarreal)
Hátvédek: Gonzalo Montiel (Sevilla), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Juan Foyth (Villarreal), Germán Pezzella (Real Betis), Cristian Romero (Tottenham Hotspur), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolás Otamendi (Benfica), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon)
Középpályások: Guido Rodríguez (Real Betis), Leandro Paredes (Juventus), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Enzo Fernández (Benfica), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Alejandro Gómez (Sevilla), Alexis Mac Allister (Brighton)
Támadók: Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Paulo Dybala (AS Roma), Ángel Di María (Juventus), Nicolás González (Fiorentina), Joaquín Correa (Internazionale), Lautaro Martínez (Internazionale), Julián Álvarez (Manchester City)