Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz válogatott: Sallai csapattársa ünnepli a visszatérését

A Bundesligában sztárnak számít, de az olasz nemzeti csapatba több, mint másfél évet kellett várnia a visszatérésre. Ő Vincenzo Grifo, a Freiburg támadója. A 29 esztendős játékos duplával tette emlékezetessé a tegnapi estéjét.

(Photo by Mattia Ozbot/Getty Images)

Tiranában vendégeskedett a „Squadra Azzurra”, és a kezdeti pánik ellenére gyorsan magára talált a világbajnokságról ismét lemaradó gárda. Az olaszok elsősorban Vincenzo Grifo remek produkciójának, pontosabban két góljának és egy gólpasszának köszönhetően nyertek felkészülési mérkőzést Albánia ellen.

A kissé későn érő típusú Grifo négy éve mutatkozott be az olasz válogatottban, de tegnap este még csak hetedik alkalommal húzhatta magára a címeres mezt. Eddigi két gólját szintén egy találkozón szerezte, még két éve egy észtek elleni barátságos találkozón.

Az albánok legyőzése után így értékelt a Tuttomercatowebnek az olaszok hőse:

„Bizonyára ez egy nagyszerű pillanat. A múlt heti mesterhármasom az Union Berlin ellen, most meg a dupla a válogatottban. Mindent köszönök a csapatnak, akiket mindig is tiszteltem, és mert ezen társaim nélkül nem tudtam volna gólokat szerezni. Főleg az elsőt: Raspadori meglátott, és adott egy gólpasszt. Albánia jó csapat, és sok erejük van. Boldog vagyok, mindig büszkeség viselni ezeket a színeket egy Németországban élő olasznak. Nincs annál nagyszerűbb, mint ebben a válogatottban játszani, különösen olyan játékosokkal, mint Bonucci vagy Verratti. Ők nagy játékosok. Nagyon boldog vagyok. Köszönöm az edzőmnek is, hogy négy évvel ezelőtt megadta a lehetőséget, hogy csatlakozzam ehhez a csapathoz. Aztán a futballban vannak jó és rossz időszakok, de profik vagyunk, és nagyon boldog vagyok, hogy most itt lehetek.”

– ünnepelte, Grifo.

Az olasz válogatott a 2022-es év búcsúztatásaként az osztrákokkal játszik vasárnap este.